Началото на края на отпадъците: Adidas и Willow Smith представиха първите 100% рециклируеми обувки
След като обяви колаборацията си с единствената по рода изпълнителка – Beyonce, спортният гигант Adidas зарадва всички и с новините за първия си 100% рециклируем модел обувки за бягане с рекламно лице – Willow Smith.

https://www.instagram.com/p/BwXYhAJgqEf/

През годините, Adidas многократно се е доказал като едно от най-известните и влиятелни имена в спортната индустрия и умело се е грижил за добрия външен вид и комфорта на клиентите си. Сега, обаче, брандът се впуска в нова, още по-значима мисия, в основата на която стои не човекът, а околната среда.

https://www.instagram.com/p/BwZkS9egmVi/

По случай новия проект, Adidas обединява сили с природозащитната организация „Parley for the Oceans“ и успява да създаде нещо, което преди години бе немислимо – вечна обувка, която може да бъде изцяло рециклирана и преправяна отново и отново.

https://www.instagram.com/p/BwZ-dLdHFII/

В новата кампания, която Adidas сподели с последователите си в Instagram, Willow Smith разказва малко повече относно кецовете, направени, за да бъдат преправяни.

https://www.instagram.com/tv/BwXTJgkAF70/?utm_source=ig_embed

Рециклируемият модел обувки за бягане, наречен „Futurecraft Loop“ се очаква да оползотвори пластмаса събрана от океана и да бъде пуснат в продажба през пролетта на 2021.

https://www.instagram.com/p/BwiE-pmnFG-/

Междувременно, можем да се насладим на споделеното в YouTube видео, в което Adidas описва „Futurecraft Loop“ кецовете като „началото на края на отпадъците”. Освен, че ни информира, този кратък документален филм ни предоставя и възможността да видим как известният бранд вдъхва живот на първия модел обувки за бягане, направен от 100% рециклируеми материали.

Имайки предвид, че в последно време проектът на Adidas е само една от многото значими инициативи в модната индустрия, можем единствено да се радваме и да се надяваме, че това желание за положителна промяна ще продължава да расте и да се разпространява.

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации