На баба ти забрадката – по-модерна отвсякога!
Макар да сме свикнали забрадката да е част от гардероба на милите ни баби, то днес вече официално завладава и нас

Max Mara, Dior и Altaroma са сред брандовете, които заложиха на този аксесоар в последните си колекции и го превърнаха в истински must have за дамите.

Преди обаче да се впуснем с модните тенденции и как да носим забрадката, нека си припомним какво всъщност означава тя в своята същност.

Може би повечето от нас, като чуят забрадка и се сещат за мюсюлманската жена, забулването и потисничеството на слабия пол през годините. Истината е обаче че, забрадката е силно разпространена и в православното христянство. Вероятно всеки от вас е виждал баба си с кърпа на главата. Най-често това се случва на празници, когато е редно да се отиде на църква. Според християнската религия “всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамя главата си, защото все едно е, като да е обръсната”. Освен на църква нашите баби и прабаби са новели кърпи на главата си и в ежедневието. И ако някога това е било религиозен акт, днес все повече се превръща в модна тенденция. Забулването е символ на скритите тайни, а косата на жената е едно от най-силните ѝ оръжия. Именно така подчертаваме с тайнственост красотата си и провокираме още повече погледите към нас.

Филмовите звезди от миналото, американките от 60-те, дамите, които искат да останат незабелязани, а всъщност приковават всички погледи – забрадката е тук и не смята да си ходи!

Лятото и есента са чудесни за нея, отива си еднакво добре с рокля или сако, дори и шлифер. Шарена, едноцветна, с принт или продерия – вариантите са много, а начините за носене – още повече.

В комбинация с огромни слънчеви очила ни е любима!

Вдъхновете се и звъннете на баба, за да ви даде няколко забрадки назаем!

Снимки: Getty Images

Мода

Свързани Публикации