„Природата ви очаква!“ напомня от днес цветен графит в сърцето на София
Огромна природна картина оживя на фасадата на софийска гимназия, по инициатива на шведската марка Fjällräven (Фиелревен).  Творбата носи посланието „Природата ви очаква“ (Nature is waiting, на английски) и си поставя за цел да мотивира младежите, а и всички градски жители, да прекарват повече време сред природата

Шведската компания Fjällräven, производител на емблематичната раница Kånken (Конкен), отново си партнира с популярни градски артисти, за да донесе късче природа в сърцето на града. Мястото е страничната фасада на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, на пешеходно разстояние от НДК, ясно видима и достъпна от бул. България. Графитът, с размери близо 50кв.м., представя поетичен цветен пейзаж, изобразяващ гледка към полите на планина в края на лятото.  Целта е ясна – ежедневно да подсеща учениците, но и всички минаващи по натоварения булевард, че природата ги очаква!

В картината не случайно се крие и червена лисичка, подобна на тази от емблематичното кръгло лого на марката. От самото си създаване Fjällräven си поставя за цел да вдъхновява хората да прекарват време на открито, да не остават затворени в града. Компанията подкрепя и отговорното отношение към природата чрез редица инициативи, една от които е стартираната тази година Arctic Fox Initiative.

Това е втора подобна кампания за шведския бранд, известен със своята функционална и издръжлива екипировка за живот на открито. През август тази година, три графични произведения, представящи емблематичната раничка Kånken изникнаха в софийския „квАРТал“. Картините, които донесоха цвят и вълнение по софийските улици, отново целяха да събудят желанието на Софиянци да излязат в природата.

Шведският производител на облекла и оборудване за дейности на открито стъпи на българският пазар със собствен магазин през месец март тази година. Цялата гама продукти на марката може да бъде открита в София, в The Mall, ниво партер или онлайн на www.fjallraven-shop.bg

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации