София Копола отдава почит на Коко Шанел
Пътуване във времето на модата с неподражаемата София Копола

PARIS, FRANCE – JANUARY 23: Sofia Coppola attends the Chanel Haute Couture Spring Summer 2018 show as part of Paris Fashion Week on January 23, 2018 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Chanel)

Начало. Катрин Деньов в далечната година, година когато снима реклама за емблематичната фреска модна къща. Продължението е главозамайващата късометражна поредица от кадри на най-великите моменти на Chanel. От самата Coco – един символ, превърнел се от икона в мултимилионен бизнес, най-известният аромат в света Chanel №5 в поп арт стилистика, Мерилин Монро, Кейт Мос и Лили-Роуз Деп се срещат в лентата, Фарел Уилиямс и Тилда Суинтън, Кара Делевин и Джаки Кенеди се сблъскват с алхимията на модата. Кориците на Vogue са машината на времето, която задвижва пътешествието. А Коко седи и пуши на стълбите в ателието си.

В малко под 3 минути се завъртаме в света на Chanel, най-запомнящите се моменти, музите на Карл и небезизвестните модели и аромати на бранда, пречупени през творческия поглед на София Копола.

Видеото, с което режисьорът отдава почит на бранда, е в чест на изложбата Mademoiselle Privé в Токио, която стартира утре на 19 октомври и ще продължи до 1 декември.

 

Снимки: Youtube, Getty

 

Мода

Свързани Публикации