Съвършенството на ароматното кафе в чаша еспресо illy

Перфектното еспресо може да бъде познато по своята плътна пяна с цвят на лешник и тъмно кафяви райета. Ароматът му съдържа нотки на шоколад, мед и карамел, а изключително наситеният му вкус е мек и гладък като кадифе. Приятното горчиво усещане остава за не по-малко от 30 мин. Перфектното еспресо е еспресо illy.

Всяка чаша illy е кратко, но чувствено изживяване, което докосва сетивата, съживява духа и събужда разума. От първата глътка, богатият аромат и отличителният му вкус доставят автентичното усещане на италианското кафе. А за тези, които се наслаждават на удоволствието от пенесто капучино, приготовлението на най-доброто започва с перфектна доза еспресо.

Illy – семейна история за безкрайната страст към кафето

Историята на създаването на перфектната чаша еспресо започва преди много години в гр. Триест, Италия. Главата на семейство Illy, Франческо Илли, основава марката illy през 1933 г., и дори днес е вдъхновението и пътеводителят на компанията.

Знаете ли, че illy произвежда един-единствен бленд, съставен от 9 вида 100% висококачествено кафе Арабика. Този избор гарантира константното качество, с което се отличава марката, осигурявайки постоянен аромат и вкус. Зелените зърна кафе са специално подбрани директно от най-добрите плантации в Бразилия, Централна Америка, Индия и Африка, след което са подложени на 120 процедури за контрол на качеството, преди да бъдат продадени.

Неуморен стремеж към перфекционизъм

Чрез смесването illy създава хармоничен микс на зърна от различни райони по света като същевременно запазва техните органолептични свойства. Последващото изпичане придава на кафето безкомпромисния аромат, вкус и цвят. Кафето е налично в два варианта: средно изпечено с богат, мек, балансиран вкус и тъмно dark roasted –  с по-интензивен вкус. А за тези, които предпочитат кафе без кофеин, безупречният аромат на illy е достъпен и в безкофеинов вариант. Кафето се пакетира само в отличителната метална кутия на illy. В нея то се поставя под налягане и след изтегляне на въздуха и така  запазва за дълго своя вкус и аромат.

Наградата illycaffè

Всяка година illycaffè s.p.a. връчва значителна финансова награда на най-добрия производител на зелено  кафе. По този начин марката се стреми да насърчава и награждава упоритото търсене на производителите на най-добрите зърна кафе в света.

Университет за кафето

Създаването на перфектната чаша еспресо безспорно е както наука, така и изкуство. Нарастващото увлечение на света към еспресото подтикна Д-р Ернесто Или и Д-р Рафаеле Церкола да основат Университет за кафето. Посещението на университета ще ви заведе в изпълнени класни стаи, в които учени и преподаватели говорят на теми като философията на еспресото, както и обучения в приготовлението на различни еспресо напитки. Часовете се посещават предимно от познавачи в сферата на ресторантьорството и хотелиерството, които след завършване се превръщат във водещи експерти в областта на кафето. Днес Universita del Caffe има 26 филиала в света. От Сао Пауло до Токио.

https://youtu.be/sGbtSfN1t_w

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.