Градските модерни момичета избират DEEP DELICATE Urban Couture
Тя създава ръчно изработени бижута и аксесоари, уникални по рода си. Тя е човекът зад необикновения бранд DEEP DELICATE urban couture. Днес, в рубриката ,,Моден Подиум” ти представяме дизайнера и креативен директор – Таня Киркова.

https://www.youtube.com/watch?v=AFy5p3nOqkQ

DEEP DELICATE urban couture е български бранд, създаващ изцяло ръчно изработени бижута и аксесоари.
Мисията им е да предложат ексклузивен дизайн и високо качество, специални и отличаващи се продукти за съвременното градско момиче, което иска да бъде забелязано. Почти всяко произведение е индивидуално изработено за всеки от клиентите. Набиращ все по-голяма популярност, брандът попадна под радара ни и днес, решихме да те срещнем с виновника за успеха на марката, а именно създателят и креативен директор Таня Киркова. За вдъхновението, най-великите модни икони и мотивацията за следващите колекции ще си поговорим в следващите редове:

Станах дизайнер, защото… Станах дизайнер, защото дизайнът сам ме избра. Не съм се съмнявала, че ще се занимавам само в това, въпреки че учих интериорен дизайн, но смятам, че дизайнерът не може да се ограничи само в една насока.

Първият ми модел бе провокиран от… Създадох първият си истински модел на около 10 години и беше провокиран от липсата на екстравагантни дрехи за деца. Беше пола, конструирана от отрязаните крачоли на таткови дънки. А преди това имах цели колекции от дрехи, които правех от найлонови торби. (ха-ха)

Вдъхновявам се от… Вдъхновявам се най-често от хора и тяхната самоувереност и успех. Но се е случвало да се повиая и от архитектура и природа.

Известна личност, която мечтая да облека е… несъмнено е Джордан Дън.

Любимите ми марки и дизайнери са… Alexander Wang, Riccardo Tisci, Virgil Abloh, Naeem Khan.

Първият ми клиент бяха… приятелките ми. Мисля, че това е пътят на всеки в този бранш.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива…  се променя често. Станах човек, който обича промените.

Любимият ми цвят е…Несъмнено любимият ми цвят е черното и от няколко години съм обсебена от металическите нюанси.

Най-великата модна икона за мен е… Трудно бих определила, която е най-великата модна икона за мен, тъй като адмирирам стила на доста жени, но мисля, че ако съчетая стил, присъствие и сила (които за мен са съпътстващи модата) това са принцеса Даяна, Anna Dello Russo, Rihanna, Sarah Jessica Parker.

Модата в България… започва да се заражда.

За да продължа да създавам колекции ме мотивира…едно особено чувство, което често не ме оставя да спя, докато не реализирам проекта си.

Следваш тенденциите или ги налагаш? Не мисля, че умишлено следвам тенденции или пък бих могла да наложа някакви. Не мисля много за тях.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Масовото производство в модата е за сметка на качеството и индивидуалността, които са водещи за Deep Delicate.

Моят Code Fashion е… urban couture.

Мода

Свързани Публикации