Балсамът за устни на Eos на съд заради причинени алергии

Срещу компанията Еos е внесен съдебен иск, за причнинени алегрични реакции, след използване на хитовия балсам за устни.

Списъкът със знаменитости, използващи широко рекламирания продукт за устни, във всичките му разновидности, е дълъг. Балсамът на Eos e предпочтан продукт от жени и мъже, които години наред поддържат здрави и пухкави устни с негова помощ.

eos-lips-balm

Адвокатът, внесъл съдебния иск срещу производителите в Калифорния казва, че  състава на продукта е маслото от шеа, което е част списъка за алергенни храни.

Потърпевшавта Рейчъл Корнин твърди, че балсамът за устни е причинил болезнен обрив и кървене около устните.wos alegrie

Говорител на компанията EOS отговоря: “Ние твърдо вярваме, че това дело е без наши заслуги. Нашите продукти са изработени от висококачествени съставки и отговарят или на всички стандарти за безопасност и качество, определени от нашата индустрия, проверени със строги тестове проведени от независима лаборатория. Здравето и благосъстоянието на нашите клиенти е наш основен приоритет и милиони доволни клиенти използват нашите продукти всеки ден, много от които отделят време, за да споделят опита си с нас. “

http://twitter.com/eos/status/687413733329616896/photo/1

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.