Минерален грим: Заслужава ли си?

Минералният грим притежава успокояващи свойства. Минералният грим е толкова нежен, че можете да спите с него. Той е лек като перце, но въпреки това дерматолозите съветват да отстранявате всякакъв грим от лицето си преди сън, за да предотвратите запушване на порите или раздразнение на кожата.


Минералният грим не е толкова дълготраен, колкото конвенционалния, тъй като не съдържа стандартните козметични съставки, като свързващи вещества, водоустойчиви полимери и други вредни агенти.

Истинският минерален грим е цветово ограничен в своята естествена гама от нюанси, така че може и да се затрудните, когато се опитате да откриете перфектния цвят за вашата кожа.

Минералите, като железни оксиди, талк, цинков оксид и титанов диоксид са микронизирани или смлени до малки частици, които влизат в състава на минералния грим.

Предимства на минералната декоративна козметика

Прави тена по-бистър и сияен – стандартният фон дьо тен задушава кожата и тенът на лицето  става сивкав, кожата „увяхва”, гримът се събира във фини линии и бръчки. С минерален грим кожата ти ще „диша” свободно, а това неизменно ще се отрази на вида й.

По-малко пъпки – минералните гримове не запушват порите и съдържат цинковият оксид, който има антибактериално свойство и се бори с раздразнения по кожата.

Има слънцезащита – съдържащите се в натуралните гримове минерали спомагат за защита на кожата от вредните лъчи. Все пак не разчитай само на тях, затова нанеси малко количество натурален слънцезащитен лосион SPF30 или SPF50. Така получаваш идеална комплексна защита!

Икономична – при минералния грим малкото количество стига за по-дълго време. Друго предимство е, че не се разваля след отваряне, не съхне и не променя консистенцията си при промяна на температурите на съхранение.

Може да си сътвориш домашна пудра, гланц за устни и сенки за очи с помощта на продукти от кухненския шкаф.

Натурален Брозант:
1 с.л. канела на прах
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. какао на прах
1 ч.л. индийко орехче

Смеси царевичното нишесте и канелата, после добави какаото и индийското орехче. Разбъркай добре, като внимаваш да не станат бучки и готово!

Натурален Руж:
1 с.л. розова мика на прах
1 с.л. бяла глина

Смеси добре съставките. Дозирай розовия пигмент до получаване на желания нюанс. За да стане плътна маса, добави малко натурално кокосово масло, разбъркай и натисни, а да могат съставките да се слепят. Използвай четка за нанасяне.

Натурална очна линия:
1/2 ч.л. активен въглен
15гр. масло от карите (shea butter)
15гр. масло от какао или кокос

Смеси равни части масло от карите и какаово или кокосово и добави въглена. За кафяв цвят замени въглена с какао.

Натурален гланц за устни:
1/4 чаша пчелен восък
2 с.л. червено цвекло на прах
1/4 чаша какаово или кокосово масло

Разтопи пчелния восък,свали от котлона и смеси с какаовото или кокосовото масло. Добави червеното цвекло на прах постепенно до получаването на желания нюанс.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *