Комфорт и самочувствие с CREDO
Ина Асса е дизайнерът отговорен за създаването на стилни и красиви модели за българската марка CREDO. За Жаклин Кенеди и модата в България ще си говорим днес в рубриката ,,Моден Подиум”.

През далечната 1991 г., Кредо е създадена. Оттогава до сега, тя се е утвърдила като предпочитана марка на деловата българка. Класически, но в същото време модерни – това са творенията на талантливата и лъчезарна Ина, която е главният заподозрян в успеха на бранда. Италиански платове, удобство и елегантни кройки впечатляват клиентите, обикновено жени от обществения и бизнес елит, пътуващи и знаещи. Ако си търсите прекрасно сако, с което да впечатлите в офиса и не само, изберете CREDO. А днес е време да надникнем в света на дизайнерката Ина Асса, която е отговорна за моделите и ще ни разкаже по-подробно за вдъхновението, първият й клиент и какво наистина дава дизайнерската дреха:

Станах дизайнер, защото… Това беше детската ми мечта. Още на 5 вече пробвах да рисувам цели колекции.

Първият ми модел бе провокиран от… Ив Сен Лоран. Беше далечната 1989 г., когато видях рисунка в списание на Ив Сен Лоран. Бях силно впечатлена и прерисувах може би хиляда пъти тази скица, за да хвана движението. Тогава си мислех, че искам и аз един ден да правя силует с едно движение.

Вдъхновявам се от… Абсолютно всичко, което ме заобикаля – пътешествие, предмет, силует, човек. Друг въпрос е всички тези малки идеи как биха могли да се материализират в колекция и по конкретно детайл на дреха, който да се запомня и да бъде като нишка за цялата линия.

 

Известна личност, която мечтая да облека е… За съжаление и двете вече не са между нас, но за мен би била огромна чест да облека Жаклин Кенеди и Грейс Кели.

Любимите ми марки и дизайнери са… Givenchy, Alexander Mcqueen, No.21, Erdem и още много.

Първият ми клиент беше… Приятел на баща ми, който ми даде поръчка да направя специална престилка за сомелиер. Тя беше много ексцентрична – като два правоъгълника с колан в цепки. Стана хит на винарското изложение в Пловдив и специално ми се обадиха да ми благодарят.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е... Костюмът. Това е може би дрехата, която всява респект, изглеждам строга и всъщност прикривам, че изобщо не съм.

Любимият ми цвят е… Тъмносиньото.

Най-великата модна икона за мен е… Бьорк. Тя е винаги с много ексцентрична външност и успява да изненада всеки.


Модата в България е… В процес на интензивно развитие. Появяват се нови бутици, ръчно правени бижута и безспорно много креативни идеи. Това много ме радва.

За да продължа да създавам колекции ме мотивира… Възторжените клиентки, които знам, че очакват с нетърпение всяка следваща колекция.

Следваш тенденциите или ги налагаш? Нито едно от двете. Опитвам се да направя класиката модерна.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Дизайнерската дреха дава самочувствие и уникалност на своя собственик.

 

Моят Code Fashion е… Черно в комбинация с тъмносиньо. Ще го откриете във всички колекции досега.

Мода

Свързани Публикации