Минимализъм в нестандартното с Десислава Таушанска и Room 11
,,Провокацията се поражда от любопитство” – казва Десислава Таушанска – дизайнер и един от основателите на “Boutique Room 11″. В рубриката ,,Моден Подиум” днес, ви представяме именно нея – млада и креативна.  

Игра на материи, фини кройки, минимализъм – това е нестандартната градска мода, която Десислава Таушанска ни предлага чрез брандовете, основани от нея и Николета Бинева, за която ви разказахме неотдавна тук  – “Boutique Room 11” и “Essa Tau”.  Индивидуалния почерк личи от всеки един модел на дизайнера и не скриваме, че това ни харесва. Какво е вдъхновнието, което кара Десислава да твори, кои са любимите й марки и коя е най-великата модна икона според нея, ще разберете от следващите отгорови:

Станах дизайнер, защото… това беше моята мечта. Винаги съм имала влечение към модния свят и към това да експериментирам със собствения си гардероб, или да ми се иска да нося дрехи които не намирам по магазините. Така последвах мечтите си и след успешно завършен магистър по мода вече 3та година имам собствен бранд “Essa Tau”и “Boutique Room 11” ,които създадохме заедно с Николета Бинева.

Първият ми модел бе провокиран от… водното конче или по точно крилата му. Провокацията се поражда от любопитство.

Вдъхновявам се от… всичко ,което ме заобикаля в ежедевието, а и е въпрос на гледна точка, може да го откриеш там, където най-малко очакваш. Най – често се вдъхновявам от природата, там изoбилието е безкрайно.

Известна личност, която мечтая да облека е… Meаgan Fox, Rosie Huntington, etc.

Любимите ми марки и дизайнери са… много са, Yves Saint Laurent, Chloe, Alxeander Wang, Lanvin, Haider Ackermann и т.н.

Първият ми клиент беше… приятелките ми.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е… тези, които са създадени специално за мен от мен.

Любимият ми цвят е… според настроението ми, но най-често черно.

Най-великата модна икона за мен е…София Лорен.

Модата в България е… с много потенциал, но тряба да се обръща повече внимание на младите креативни дизайнери, а не да се лансират ,,брандове’’които са много далеч от модният свят, а именно това е причината, голяма част от хората да имат грешна представа за модата в България.

За да продължа да създавам колекции ме мотивира… клиентите ми, непрекъснатото ми желание да експериментирам и съчетавам различни стилове и материи.

Следваш тенденциите или ги налагаш…….. Винаги следвам модните тенденции, но залагам на своят почерк.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Лимитираното количество, подбора на качествени материи и специалното внимание, с което е изработена всяка дреха.

Моят Code Fashion е… Женствените рокли, които винаги се отличават с запомнящи се детайли и принтове.

Мода

Свързани Публикации