Новият хит – контуринг в прическите

Искате прическа, изцяло съобразена с формата на лицето ви, с цвета на кожата и очите, както и с цялостното ни излъчване? Вече е възможно с контуринг!

tout-connaitre-sur-la-tendance-bronde

След манията по контурирането на лицето и скриването и оформянето на всички несъвършенства, днес се спираме на “Hair Contouring” hair hair1.

Благодарение на контуринга чрез прическата може да подчертаeте най-хубавите си черти.

Самото понятие „контуринг” идва от технологията в гримирането, но напоследък става все по популярно и във фризьорството. Разликата е, че тук не говорим само за цветове, а и за форма. Идеята е да се подчертаят чертите на лицето и да се постигне това, което се счита за перфектна форма на лицето.

За разлика от грима, при контуринга във фризьорството не се търси контраст, а по скоро постигане на ефекти като удължаване, скъсяване, разширяване и прибиране от гледна точка на формата на лицето.

konturing2

Отличен метод, с който лесно и ефикасно да разнообразите визията си, без да се налага да сменяте дължината на прическата си. Единствено да й подарите лъчи светлина, които правилно подредени, ще озарят лицето и цялостната ви визия по уникален начин.

blonde

h

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.