Танцът като произведение на изкуството – NYC Dance Project

Вдъхновяващият и неповторим NYC танцов проект е създаден от Кен Броуър и Дебора Oри, артисти живеещи в Грийн Поинт, Бруклин, като любовта към грацията на танца и тяхното дългогодишно познанство датира още от балетното училище, в което двамата учат като студенти.
Те създават сайта nycdanceproject.com, за да покажат на света красотата на танца и изяществото на танцьорите, базирани в Ню Йорк.

nyc2

Страстта на Кен по танците започва, когато той живее в Париж и снима танцьори от балетната Paris Opera. Негови фотографии се появяват в света на модата, в списания като Vogue, Elle, Marie Claire и много други европейски модни списания.

miriam-miller

Дебора е танцьорка от 7-годишна възраст и страстта ú към това изкуство е очевидна и в нейната фотография. Тя започва кариерата си на фотограф, след като претърпява контузия и не може да продължи да танцува заради травмата, която е получила.

Идеята за NYC Dance Project” се разпрострaнява светкавично в танцувалната общност и танцьори от всички краища  на света, започват да се свързват с тях  за сътрудничество. Проектът бързо се развива и година по-късно, Кен и Дебора заснемат едни от най-известните танцьори в света, хореографи и артистични директори.

nyc

В дългосрочен проект фото тандема работи върху издаването на книга с интервюта и снимки, както и  изложба с вълнуващите фотографии, които ще могат да бъдат закупени.

dance nyc5

nyc4 nycdanceproject2

снимки: NYC Dance Project

 

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации