Азис в топ 25 на New York Times

Песен на Азис влезе в класацията на сп. “Ню Йорк таймс” “25 песни, които ни показват накъде върви музиката”. Кралят на фолка присъства с парчето си “Хабиби” до звезди от ранга на Дейвид Боуи, Лайънъл Ричи, Джъстин Бийбър, Риана и “Колдплей”, предават от dnevnik.bg

-azis-
“Арабските струнни мотиви и сантименталното чуруликане, които откриват “Хабиби”, биха ви напомнили турските пазари или циганските кервани. Но те всъщност са българска чалга – поп-фолк жанр, популяризиран и олицетворяван от Азис, чийто видеоклип към “Хабиби” надмина 20 млн. гледания в Youtube за четири месеца”, започва текстът, посветен на Азис.

“Трудно е да се каже дали това е най-големият хит на т.нар. Крал на чалгата, но външният му вид е със сигурност най-мъжкарският в кариерата му. Азис е облечен като Джордж Майкъл от ерата на Faith, вместо в типичния си стил на апетитна драг-кралица”, пише авторът Мак Маклилънд.

Азис вече се е отказал от вида си на “дива” – отчасти защото е уморен и му отнема много време да го постигне, отчасти защото не изпитва нужда да прави изявления. “Вече можеш да видиш момчета в тесни дънки да се държат за ръце на улицата. В София има и улица, където можеш да правиш секс с транссексуален”, казва той, цитиран от “Ню Йорк таймс”.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации