Благотворителна вечеря в Шато Копса в подкрепа на каузата I Can Too

Преди броени дни се състоя специална благотворителната вечеря в името на инициативата I CAN TOO, проведена в Шато Копса. И АЗ МОГА / I CAN TOO е фондация за подпомагане на деца със специални нужди, която съществува изцяло на благотворителен принцип, получавайки безвъзмездната подкрепа на партньори от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации.

Именно такава бе идеята на организираната благотворителна гурме вечеря с изключително изискано меню и предствяне на новата реколта бели вина на Шато Копса, на която специални гости бяха прочутия немски журналист и сомелиер Rudolff Knoll и австрийският главен готвач и сомелиер Josef Hackl.

5

Микс от хрупкави свежи салати, поднесени с френско прясно козе сирене, cъчетанo с лимитираната серия на Шато Копса Мискет Single Vineyard, бяха част от подбраното меню. Филе от балканска пъстърва с пресен спанак, съчетано с елегантния вкус на Шато Копса Совиньон блан Single Vineyard limited edition. Пълнени гърди от пъдпъдък, съчетани с деликатния вкус и аромат на Angelica Rosе, или крехко месо от домашно отгледано агне с морхел гъбен сос, гарниран със зеленчуков букет и паста талиатели съчетано с  богатия и запомнящ се вкус на Каберне Барел 28. Гостите на шатото имаха възможност да дегустират подбрани френски и швейцарски сирена съчетани с класически купаж Мерло и Каберне Совиньон Chateau Copsa Rouge. Изисканият десерт за гостите, бе мус от швейцарски шоколад по рецепта на гост готвач Josef Hackl поднесен с отлежало гроздово бренди Росалза.

copsa sopot

Добре познатото на всички ни шато е изградено на върха на хълм, заобиколен от лозя. Шатото дължи името си на добре запазената крепост Копсис” (също позната и като “Аневско Кале”), която се намира на около 5км oт избата. Комплекса предлага панорамна терасавъншен басейн, СПА зона с хидромасажна вана и индивидуално проектирани стаи. Винарската изба на къщата разполага с богата селекция от вина, в които има  възможност за организиране на дегустация на вино.

6 IMG_6446

Шато Копса е семейна винарна изба. Внушителната елегантна постройка на замъка се извисява на хълм сред лозя, където в естествени условия под земята, е избата за отлежаване. Насъждения над 50 хектара, разделени между пет сорта грозде – уникалният за България Червен Мискет, Мускат Отонел, Шардоне,Мерло и Каберне Совиньон.

Архитектурата и разположението на Копса следва канона на замъците от ранното Средновековие – внушителен каменен градеж върху възвишение, с обитаеми овални кули в четирите края на основното тяло. Проектът е дело на известния български архитект Жеко Тилев.

Шато Копса е не само място, където може да опитате забележителни вина, но и да се насладите на прекрасна гледка на две планини от френски замък сгушен между тях в компанията на вкусна храна.

20 IMG_6831

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации