Пурпурният Prince ни напусна на 57 години
Вчера ни напусна една от най-големите звезди от края на 80-те и началото на 90-те години. Prince бе открит мъртъв в имението си в щата Минесота броени дни, след като спешно бе настанен за кратко в болница поради грип.
Легендарният актьор, музикант, композитор, продуцент и изпълнител, Prince Rogers Nelson ни завеща неимеримо богатство, но си отиде твърде ранона 57 години.
prince-debuts-lp-for-new-girl-crew-feat
Първоначално сайтът за светски новини TMZ съобщи, че в имението е било открито безжизнено тяло. Медиите допълниха, че на място има полиция и екип на съдебна медицина, пристигнали около 15 минути преди 10 часа сутринта местно време. Полицията само потвърди за откритото тяло, но не и кой е починалият в “Пейсли парк студио”. Но около час по-късно говорителят на Prince потвърди трагичната вест пред “Асошиейтед прес”.
Преди 6 дни частният самолет, с който Prince обикаляше на турне, извърши принудително кацане в Илинойс. Обяснението бе, че от няколко седмици седемкратният носител на “Грами” страдал от грип и на борда на самолета си получил остър пристъп. Но след 3 часа лечение в болницата той бе изписан, макар първоначалното описание на инцидента да съдържаше изрази като “не отива на добре”. Вечерта преди това Prince участва в театър “Фокс” в Атланта във втория от двата си концерта и според зрители е изглеждал в съвсем нормално здравословно състояние. Следващите два спектакъла обаче бяха отменени.
prince
Той бе един от най-влиятелните творци на американската поп сцена през последните десетилетия, който подкрепяше множество таланти. Prince е автор на стотици песни, които изпълняваше самият той или предостави на други. Кариерата му включва и 39 студийни албума, като последните 4 от тях излязоха само през последните 18 месеца.
През 2004 г. Prince беше въведен в Залата на славата. Носител е на седем награди Грами, един Златен глобус и един Оскар за песента Purple Rain (трети сингъл от едноименния албум от септември 1984 година, който включва и друга емблематична класика – When Doves Cry).
Миналия месец издателство “Spiegel & Grau” обяви, че е придобило авторските права върху мемоарите му, подготвени за печат през 2017. “Започваме от първите ми спомени и се надявам да стигнем чак до Супербоул”, каза Prince.
Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации