Рекорден успех и 4-то място за България на Евровизия

Поли Генова заслужено се изкачи на безпрецедентното 4-о място на престижния музикален конкурс  Евровизия, като донесе рекорден успех за България, на 14 май в Стокхолм.

polli

Благодарение на нея и страхотното ú изпълнение на песента “If love was a crime”, България зае четвъртото място в конкурса Евровизия. големият победител на вечерта бе Украйна. Победител в конкурса е певицата Джамала, а песента “1944” събра общо 534 точки от гласуването на журитата на страните и от вота на зрителите.

Поли получи общо 307 точки от оценките на журитата на различните страни и от оценката на зрителите, което ú спечели достойното четвърто място.

На второ място с 511 точки остана изпълнителката от Австралия Дами Им с песента “Sound Of Silence”, а на трето място остана изпълнителят от Русия Сергей Лазарев с песента “You Are The Only One” с общо 491 точки.

Това е най-доброто представяне на България в конкурса, досега.  През 2007 -ма година страната ни се класира, отново на финал, когато Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи ни доведоха до 5-о място с песента “Вода”.

 

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации