10 стъпки как да запазим грима в абитуриентската вечер за по-дълго

В навечерието на един от преломните моменти в житейския път на всеки – абитуриентският бал, ви издаваме няколко хитрини, с които да запазите грима, в най-важния ден възможно най-дълго.

make-up-for-ever-lance-black-tango-pour-l

#1. Най-важното начало е ексфолацията на лицето си, в това число, поставяме и  устните. Трябва да заочнете тази процедура няколко дни по-рано. Така премахнете мъртвия, лющещ се слой кожа и създавате стабилна основа за празничния грим.

#2. Следващата важна стъпка е добрата хидратация и  нанасянето на подходящ лек крем.

#3. Следва поставянето на специална база за грим, или добре познатият праймър. Той запълва неравностите по кожата, и не позволява себума и потта да повлияят на макиажа.

# 4. След праймъра идва ред на фон дьо тен-а. Тъй като се нуждаете от издръжлив продукт, хубаво е в този ден да изберете продукт на прахообразна основа, или течен вариант без омазняващи съставки. Фон дьо тенът се поставя на цялото лице, включително на клепачите и устните. Така гримът ще бъде по-ярък и ще издържи по-дълго време.

maxresdefault (1)

#5. Скритият ви коз ще бъде водоустойчивата спирала. В този ден, тя е задължителна. Емоциите, сълзите от радост са включени в куверта. Ако решили да използвате уред за извиване на мигли, може да го поставите за кратко под горещата струя на сешоара. Така ресниците ви ще запазят извивката си повече време.

абитуринтски бал

#6. За да бъде гримът върху клепачите по-устойчив, хубаво е да положите тънък слой сенки в телесен цвят, преди същинския нюанс, който предпочитате.

#7. Задължителният контур на очите е с очна линия вместо с молив, тъй като тя е много по-издръжлива и не се размазва и разтича, така както често се случва с молива.

#8. Mоливът за устни, трябва да наподобява максимално този на предпочетеното от вас червило и запълнете устните си с него. Така то ще има по-стабилна основа и контур. С помощта на четчица, нанесете червилото на два тънки слоя. По този начин дори повърхностния да се изтрие, по-долния ще остане непокътнат. Имайте предвид, че матовите червила са по-дълготрайни от перлените и кремообразните – по-устойчиви от течните.

#9. Актуалните хайлахтери също са препоръчителни. Те ще озарят лицето ви, а светлините ще падат основно върху бляскащите частици.

техники

#10. За финал, нанесете специален фиксиращ спрей върху цялото лице, за да съхраните изградената визия, възможно най-дълго.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.