Защо да направите скинчек на кожата си?

Скинчекът е малката стъпка, която прави възможно пътуването към по-красивата и здрава кожа, и към по-доброто самочувствие.

 

Много често сравняваме красивото, приятно заоблено женско лице с плод. Сочната му закръгленост се запазва почти до края на трийсетте години, но малко след това повърхността се набраздява, появяват се първите петна, формата неусетно започва да се променя. Обикновено пациентите си представят лицето като ябълка, която трябва да бъде „пръскана“ с най-рекламираните продукти и отглеждана с най-популярните процедури. Като се ориентират за състоянието на кожата си по външния й вид, те си представят как тя може да се „издърпа“ в определена посока или пък да се „попълни“ точно в зоната на хлътване.

Дерматолозите обаче виждат лицето като градина, която изисква познаване, планиране и обработване в дълбочина. Отпускането на кожата обикновено се дължи на загубата на обем и еластичност в различни точки и зони, а един и същи проблем изисква различен подход при всеки пациент (това може да е превантивен фитнес за лице с Еxilis, филъри в средната част, MD кодове, неизвазивен лифтинг с Doublo-S и т.н).

За да проработи лифтингът на всички нива, трябва предварително да знаем какво се случва в по-дълбоките слоеве на кожата, т.е. нужен е цялостен скинчек. Ето защо:

Преди да ви насочи към конкретна процедура или терапия, дерматологът трябва да прегледа кожата ви обстойно. Ако не бъде поставена точна диагноза, как може да бъде назначено правилно лечение? Няма как. Първо мислим за градината, после за ябълката.

Скинчекът ви дава възможност да „надникнете“ под повърхността на кожата, да разберете какво се случва във всеки слой и да получите професионално обяснение за отпускането й. Последната 3D технология за диагностика ще ви покаже текущите нива на себум, еластичност, хидратация, пигментация. Знаем ли тези параметри, можем да изберем персонална антиейдж грижа. Един разумен план, който ще ви спести лутането от процедура на процедура.

Цялостният дерматологичен преглед не само ще ви даде отговорите на всички въпроси, свързани с поддържането
на кожата и с начините за забавянето на остаряването й, но и със състоянието на бенките й. А това е най-добрата превенция срещу рака на кожата.

По време на вашия скинчек ще можете да обсъдите и финансовите параметри – каква инвестиция искате да направите в кожата си, как е най-разумно да разпределите бюджета си в следващите седмици или месеци и какъв резултат да очаквате срещу вложението си.

Този задълбочен преглед е решаващ и защото с него поставяме основите на дългосрочни отношения на доверие – тези между пациента и дерматолога. От тях зависи успеха на всяка следваща терапия или процедура.

Скинчекът е малката стъпка, която прави възможно пътуването към по-красивата и здрава кожа, и към по-доброто самочувствие. Преди да започнем с интензивните терапии, трябва да стъпим на сигурна основа, защото крайната ни цел не е бърза поправка, а дългосрочна, сигурна промяна.

 

 

Автор:  Д-р Радина Денкова

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.