Alexander McQueen Pre Spring/Summer 2018 – женственост и нежност от 20-ти век
Романтика, женственост, нежност, флорални мотиви, изящество… Колекцията Alexander McQueen Pre Spring/Summer 2018 вдъхва доза артистичност в сивото ежедневие, а изобилието от цветове превръщат визията в ходещо произведение на изкуството. Обикновените дрехи не са за предпочитане през 2018.

Снимка: Courtesy of Alexander McQeen

Вдъхновението в колекцията се крие някъде сред необикновените растения в градините на къщата Great Dixter – разположена в Англия, къщата е известна поради собственика си – градинарят и писател Кристофър Лойд, който вложил ентусиазъм и страст в поддръжката на градината и повече от 40 години писал книги и статии относно растенията.

Докато разглеждаме моделите, сякаш се връщаме в средата на 20-ти век. Леки плетени дрехи, наподобяващи бельо, панделки от кринолин, костюми от туийд и рокли с ,,разръфани” крайща са украсени с пера и копринени детайли наподобяващи рози. Реконструкция на класическото oversized палто с жакард, двойно закопчаване, масивни бижута, рози, здравец, маргаритки и бръшлян са изрисувани върху шалове и рокли.

Корсети, волани, асиметрия, кожени ръкавици предизвикват динамика и вълнение. Макар модата през 1950 да е била различна, но адекватна за времето си, то днес ни харесва носталгично да открадваме идеи и да вплитаме стари и нови тенденции.

 

Черно, червено, бяло, бежово, синьо, сиво, жълто, кафяво са преобладаващите цветове в колекцията. А сега ти представяме и останалите модели…

Снимки: AlexanderMcQeen.com/ Official website

Мода

Свързани Публикации