Бюти съвети за есен-зима 2017

Новият сезон си има ново очарование и нов режим на подготовка. Есента настъпва както в прогнозата, както в тенденциите, така и в грижата за красотата ни.

Smiling Young Woman Applying Face Cream — Image by © Royalty-Free/Corbis

Какво предстои: Студ, дъжд, вятър. Как да се подготвим: Лесно!

Ексфолирайте!

Веднъж седмично е хубаво да се отърваваме от мъртвата кожа на лицето и тялото. Изберете нежен ексфолиант, най-добре на естествена основа – крем с фини екстракти от плодова костилка, захар или соли. Не прекалявайте и бъдете нежни към кожата си, тя е най-красивия ви тоалет.

Хидратирайте

Студените дни, които предстоят ще направят кожата ви по-чувствителна и склонна към сухота. Изберете крем и маска за дълбода хидратация. И никога не излизайте в студени дни, без да сте си сложили крем за ръце.

Грижете се за ръцете си

Сега е моментът всяка почитателка на ръкавиците да извади арсенала си от гардероба. Ръцете ни, както и кожата на лицето, са най-големите жертви на студа. Сложете в чантата си хубав крем за ръце (какаовото масло е чудесен продукт) и го използвайте максимално често!

Устните

Натурален балсам – двете думи, които ще ви спасят през зимата. Както кожата, така и устните е хубаво да се ексфолират по-често. Заложете на балсам за устни, обогатен с натурални масла и го пъхнете в джоба си. Нанасяйте, всеки път, когато се усмихвате.

Витамини

Започвайте сутрините си с витамини или погати на витамини храни. Красотата идва отвътре!

 

Усмихнете се широко, очаква ни прекрасен нов сезон. И следете Code Fashion, за да разберете какви ще са модните тенденции на есен-зима 2017/2018.

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.