Детски Филмов Кампус

От 22 юни до 2 юли всички малки кино любители (10-13 г.) могат да участват в специалните ателиета за анимация, илюстрация и комикс, уъркшоп „Как да снимам първия си филм“ и междувременно да упражняват чужди езици с международния екип на фестивала в град Балчик.

Филмовият кампус за ученици е част от детския фестивал за късометражно кино USHI Film Festival. Фестивалът представлява самостоятелно събитие, което е изцяло насочено към малките кино любители. Идеята на кино форума да създаде приятелска атмосфера и благоприятна творческа среда за деца е провокирана от факта, че именно изкуството е най-подходящият и успешен метод за превенция на зависимости и агресия и насилие в училище сред най-младите членове на съвременното общество.

Под мотото „от най-малките за най-малките” в програмата на фестивала за късометражно кино е включен международен конкурс за анимационни филми, създадени от деца между 5 и 15 години от различни държави от цял свят. Съставът на журито също е изцяло от деца.

Организатор е IN THE PALACE International SHort Film Festival, който е посветен на продуктите на късометражното кино, новите медии и дигиталните изкуства с продължителност до 27 минути. Основната цел на форума е да представи съвременното късометражно филмово изкуство в България, Европа и света, като положително допринася за развитието му и създава изключително благоприятна среда и платформа за изява както на млади филмови творци, така и на доказани професионалисти в тази сфера. Основан през 2003 година, Фестивалът прераства от състезателен форум за студентски филми в най-големият и престижен фестивал за късометражно кино в България и региона.

 

 

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новини

Свързани
Публикации