Дигиталните деца и образованието

DigitalKidZ влиза в училище!
Заместник министърът на образованието и науката, Диян Стаматов, уважи представянето на националната образователна конференция DigitalKidZ ,която ще се проведе на 15-ти октомври
„Инициативата на Фондация „Дигиталните деца“ – DigitalKidZ е вече част от проекта на Министерство на образованието и науката “Твоят час”. Първите две програми за личностно развитие и повишаване на дигиталната грамотност са вече достъпни в официалния профил на инициативата в сайта на проекта.” – това заяви на официална пресконференция президентът на инициативата DigitalKidZ и председател на Фондация “Дигиталните деца” Ивелина Атанасова. Тя представи участниците и лекторите в програмата на петото поредно издание на DigitalKidZ.

img_0011
Психологът Надежда Милева, биологът Камелия Митева, Анастасия Димитрова, Магдалена Ангелова, Илона Станева – маркетинг директор на FIBank, партньор на инициативата, Директорът на Британския съвет – Любов Костова, Френското аташе по образователно сътрудничество – Валери Дрейк и още десет експерта в областта на образованието, възпитанието, киберсигурността и психологията ще дискутират сигурността на децата в интернет и иновативните форми за организиране на съвременния образователен процес. Г-жа Атанасова представи авторската програма, създадена от екип на DigitalKidZ- „Приключенията на Зед“, която дава възможност на децата развиват своята емоционална интелигентност, умения за работа в екип, креативност и творчество, редом с дигиталните си компетенции и грамотност.

img_0001
Програмите, разработени от високо-квалифицирани специалисти са съставени под формата на модули, които могат да се адаптират към дадена група участници. Подходящи са за деца от 7 до 10 годишна възраст. Обучението в рамките DigitalKidZ клуб е процес на изграждане на знания, развитие на подкрепящи и утвърждаващи личността нагласи и ценности, както и усвояване на социални и жизненоважни умения, които стоят в основата на съвременния информационно-комуникативен начин на живот. Част от заниманията по програмиране, киберсигурност, кариерно ориентиране за деца, работа в екип и емоционална интелигентност ще бъдат демонстрирани в паралелната програма за деца, която допълва програмата на форум DigitalKidZ на 15 октомври 2016 в зала 6 на НДК, София.
В рамките на предстоящия през октомври форум Фондация „Дигиталните деца“ и Фондация „Америка за България“ организират и кръгла маса с посланиците на Великобритания, САЩ, Израел, Франция и техни гости, посветена образованието и добрите практики по света. Контролът на децата в мрежата и при използването на смарт устройствата ще бъде широко дискутирана тема.

 

Снимките са дело на инж. Пламен Колев

На първата:Румяна Винтьова, DigitalKidZ

Втората: Ивелина Атанасова – председател на фондация “Дигитални деца” и Наталия Митева – директор към Дирекция Образование, Фондация Америка за България. 

Общата: Румяна Винтьова, DigitalKidZ, Ива Екимова – посланик на инициативата DigitalKidZ, Татяна Предова – главен експерт в дирекция “Достъп до образование и подкрепа на развитието” в МОН , Ивелина Атанасова – председател на фондация “Дигитални деца”, заместиник министър на Министество на образованието и науката Диян Стаматов, Наталия Митева – директор към Дирекция Образование, Фондация Америка за България. 

 

Fashion constructor
Fashion constructor

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новини

Свързани
Публикации