Model Off Duty: Елица Бехар от Mademoisellie

Днес ви срещаме с една очарователна млада дама, която пленява аудиторията със своя финес и нежност. Елица Бехар само да 22 години, а толкова уверено печели всеки нов човек с топлата си усмивка и префинен вкус. Не случайно и нашият Model Off Duty е избрал изисканото име на своя блог Mademoisellie. Мис Ели по образование е икономист, а по призвание маркетолог. Наскоро завършва „Международни икономически отношения“ в УНСС, но продължава да развива интересите си в сферата на маркетинга в НБУ. В момента работи като маркетинг асистент за една от най-големите модни ритейл компании за България.

eli

Ели споделя, че обича да се предизвиква и всички нови неща, които научава всеки ден. Амбициозна, леко плаха на моменти, но винаги усмихната, така бихме определили чаровната Елица! Пътешествията са една от любимите й теми, за които пише от цялото си сърце в блога. “Един ден това ще е част от работата ми, за момента е стимулът ми да работя“, убедена е тя. Въпросът, който изключително я ядосва е „Ама как се справяш с всичко това?“ , на който тя винаги отговаря с усмивка: “Лесно, има ли желание, има и начин! Всичко, което правя, ме развива като личност и ме прави човека, който съм в момента.”

1896727_10202471064793133_1736786982_n

 1. Казват, че парфюмът е личната визитка на човек, каква е твоята?

Личната ми визитка не се е променяла от години. Моят all-time favorite парфюм е Alien на Thierry Mugler. Кара ме да се чувствам прекрасно в кожата си, а сладките и леко тежки аромати са били винаги част от избора ми на парфюм!

 1. Какво най-много харесваш в блогърството?

Харесва ми свободата да се представиш пред света по свой собствен начин! Страхотно е да се запознаеш с други прекрасни блогъри и читатели, които споделят твоя мироглед, с които да споделяш страстта си по модата, пътуванията и всичко, което ни заобикаля. Обичам да се предизвиквам и да създавам всичко по блога си сама, независимо от не до толкова големите ми познания по създаване на сайт, съдържание и професионални снимки. Когато човек прави нещо от сърце, то се вижда.12

 1. Кой е твоят model off duty?

Смятам, че не е нужно човек да следва конкретна личност. Всеки се променя с времето, така и аз самата претърпявам трансформации доста често. Вдъхновявят ме ежедневно случайни хора по улиците, в социалните медии и от личния ми семеен и приятелски кръг. Всеки, проявил креативност и собствен почерк в стила си, може да бъде model off duty.

 1. Как би описала своя личен стил?

Casual, с леки промени през годините. Модата за мен е само идея, как да разнообразя моя личен стил. Не я следвам стриктно, а се опитвам да взема най-доброто според моята перспектива. За мен е важно да ме запомнят с индивидуалност и стил, да се отличавам от масата млади момичета без собствен почерк, която ни залива в последно време.

 1. За какво би похарчила много пари?

За жалост съм от тези хора, които отиват за нещо конкретно и излизат от магазина с всичко друго, но не и това, за което са отишли. Въпреки това не правя компромиси с обувките, а най-много пари винаги биха отишли на едно единствено място – за пътешествие!

8

 1. Какъв е следващият must have артикул в гардероба?

Определено черни велурени Over the knee ботуши с дебел ток. Дълго кашмирено палто в бежов цвят също е част от списъка ми със задължителни покупки за тази зима.

 1. Реален или виртуален шопинг?

Практикувам и двете, но не бих заменила възможността да се докосна до материята на дрехата. Обичам да изпробвам различни комбинации върху мен самата, които в нефизическото пазаруване са изключени. Онлайн обаче има по-голямо разнообразие и единственият виртуален магазин за дрехи, от който поръчвам, e АSOS. Има цяла секция, наречена Petite, която винаги подсигурява не до толкова приятната изненада от огромните размери на XS дрехите от други сайтове (взимаме предвид ръста ми). Грижа за косата и козметика обикновено пазарувам виртуално, заради по-ниските цени в чуждестранните магазини.

14

 1. Кой е първият ти моден пример?

Разбира се, че това е майка ми! Научила ме е да подбирам малко, но качествени дрехи и да купувам неща, които са взаимосъчетаеми с гардероба ми. Бяло, черно и червено са класиката, която преобладава както в нейния, така и в моя моден асортимент.

 1. Задължителният артикул за всеки гардероб?

Бяла тениска, черно сако, хубави дънки и Oxford обувки. За по-специалните случаи черната мини рокля винаги спасява всяка жена от въпроса „Какво да облека?“ .

6

 1. Какво обличаш, когато „не знаеш какво да облечеш“?

Този въпрос при мен е ежедневие, затова най-често може да ме видите в черен панталон, бяла ризка, оксфордки и сако!

 1. Какво ще открием в дамската ти чанта?

От скоро съм фен на малките чанти и съм много щастлива от факта, че не нося ненужни вещи със себе си! Под ръка са само неща, от които наистина се нуждая – телефон, мини портмоне, четка Tangle Teezer, малко тефтерче с химикалка (лесно забравям) и тъмно червило!

 1. Козметичният продукт, без който не можеш?

Крем за лице, защото имам суха и чувствителна кожа, молив за вежди и мароканското олио за краищата на косата ми.

 1. Най-голямото удоволствие от това да бъдеш моден блогър?

Чувството, което изпитвам всеки път, когато някой непознат е впечатлен от това, което правя. Хилядите възможности, които се откриват пред мен… спонтанните запознанства с невероятни блогъри, читатели, брандове. Възможността да давам израз на собственото си светоусещане, на креативността, ме карат да се чувствам щастлива и да вървя напред с пълни сили! Да мога да съчетавам в едно място писане, фотография и любов към модата е сбъдната мечта и смятам блогът ми да остане моето малко кътче, което да вдъновява хората да правят това, което обичат!

11

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.