Моден подиум: Orlando ÈGLE
Той създава Orlando ÈGLE за жените с индивидуалност и необикновен стил. Той е Орлин А. Градевски

Роден е в София през 1987 г. и дълго време негова страст са танците, след като завършва профил “Хореография”. Макар и без модно образование, Орлин притежава усет, с които гарантира успеха си на модната сцена. На талант не се учиш, а го притежаваш и той е живото доказателство.

Моделите на Orlando ÈGLE се създават с много внимание към детайла, ръчна изработка и идейност, която превръща дрехите в едно съвършено допълнение на женската красота.

За модата в България, вдъхновенията и личния стил, разказва днес дизайнерът Орлин Градевски в рубриката Моден подиум:

Станах дизайнер, защото… това беше следващата крачка в развитието ми. Както личностно, така и професионално!

Първият ми модел бе провокиран от … желание и чиста импровизация! Определено ми се искаше да покажа едно ново излъчване, ново усещане у жената.

Вдъхновявам се от … емоциите си. Това е източникът и музата ми.

Известна личност, която мечтая да облека е … Meghan Markle!

Любимите ми марки и дизайнери са Определено са много. На първо място ще сложа Dior, Gucci и Chanel, а дизайнерите Christian Dior, Coco Chanel и Karl Lagerfeld.

Първият ми клиент беше… една бизнес дама, за която направих червена копринена рокля за събитие на Swarovski в Гърция.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е… не е дреха, а клъч на Gucci “Blind for love”. Описва ме изцяло!

Любимият ми цвят е… зелен.

Най-великата модна икона за мен е… Christian Dior (намирам много прилики от неговата биография в моят живот).

Модата в България е… масовка 🙁

За да продължа да създавам колекции ме мотивира… определено подкрепата на семейството и приятелите ми. Също така и всички, които ми пишат, споделяйки, че съм бил тяхно вдъхновение, за да следват и сбъдват мечтите си.

Следваш тенденциите или ги налагаш?… хмммм, тенденциите ги следя, но не ги следвам сляпо. Налагането на тенденции идва от големите имена в бранша, смятам че е абсурдно някои друг да твърди, че налага тенденции.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство?… ИНДИВИДУАЛНОСТ! (с огромно И!) Точно това беше и първоначалната ми идея, когато създавах Orlando ÈGLE! Никога не съм искал да правя масово производство. Изцяло се губи идентичността на човек в него.

Моят Code Fashion е… винаги търси своята лична индивидуалност. А когато я намериш, просто я отприщи.

Мода

Свързани Публикации