THE VBX6 – Най-черният черен автомобил в света (видео)
С помощта на технологията Vantablack, от BMW създадоха единствената по рода си, най-черна кола в света. Представяме ви изумителното BMW X6

https://www.instagram.com/p/B1thQ91JMrS/

Иновативният автомобил е покрит със специален материал, наречен VBx2. То може да абсорбира повече от 99% от видимата светлина, което го прави най-черното в черно в света. Боядисаните с това покритие материали изглеждат така, сякаш губят своята триизмерност.

За да създаде проекта, BMW си партнира с Surrey Nano Systems – компанията, доставяща технологията Vantablack, и креативната агенция Levitation 29.

https://www.instagram.com/p/B1tsMJaFZ9m/

„Ако трябва да бъда честен, получихме запитвания от повечето от големите производители на автомобили още в деня, в който пуснахме оригиналния материал през 2014 г., но винаги сме казвали„не“. Това се дължи и на факта, че имахме подходящ материал едва след като измислихме VBx2. Когато ни потърсиха от BMW, все още се колебаехме и то доста. Но новият X6 изглеждаше толкова невероятно и различно, че просто го почувствахме като правилното решение.”

– Бен Дженсън, изобретател на Vantablack и основател на Surrey NanoSystems.

https://www.instagram.com/p/B1tr9bdl0Wm/

Този модел на BMW изпъква и с изключително красив и стилен дизайн. Изпипан до последния детайл, VBX6 е любов от пръв поглед и несъмнено едно от най-атрактивните предложения на автомобилния производител.

https://www.instagram.com/p/B1s75q-hlM2/

Суперчерната кола се очаква да направи своя публичен дебют на предстоящото автомобилно изложение във Франкфурт, където ще бъде представено третото поколение BMW X6.

Снимки: Instagram

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мода

Свързани
Публикации