Тайните на естествения грим

В продължение на години тежкият грим, подчертаните вежди и контурирането на лицето властваха в бюти тенденциите.

Но все по-често естествената визия непоколебимо завладява не само подиума, но и сърцата ни.

Макар на пръв поглед тази визия да изглежда бърза и лесна, според гримьорите е сред най-трудно постижимите. Ето стъпките, към които да се придържате, за да постигнете визията „без грим“.

Почистване на лицето.
Внимателно подбирайте тази козметика. Винаги използвайте нежни и щадящи кожата продукти за почистване, за да избегнете появата на раздразнения.

Хидратиращ крем.

За да се сдобиете със здравословен и свеж вид на лицето, задължително нанесете малко количество хидратиращ крем. Ако прекалите с този продукт, кожата ви може да изглежда прекалено лъщяща.

Фон дьо тен.
Щастливките, които природата е дарила с безупречен тен, могат да използват само качествен BB или CC крем. За съжаление, повечето от нас имат нужда от малко количество фон дьо тен, съобразен с цвета на кожата. Бъдете прецизни в разнасянето на продукта, за да не изглежда лицето по-тъмно от шията.

Коректор.
Незаменима част от „грим без грим“ визията. С него прикрийте всички недостатъци на кожата, включително и тъмните кръгове под очите.


Пудра.

С нея ще предотвратите неприятното лъщете, от което най-често се оплакват жените с мазна кожа – тя матира лицето, като абсорбира излишния себум.

Руж.
Най-подходящи са нежнорозовите тонове, които са най-близки до естествения цвят на кожата. Нанесете малко количество върху скулите, за създаване на ефект на естествена руменина. Не забравяйте, че ружът трябва да е добре разнесен, за да не се забелязва върху кожата.

Очите…
Естественият грим не включва сенки, очна линия, молив и други. Достатъчно е миглите да бъдат красиво подчертани с помощта на спирала. Не се старайте да създадете ефект на изкуствени мигли и нанесете най-много два пласта. На русокосите момичета препоръчваме спиралата да бъде в цвят, възможно най-близък до този на миглите.

Веждите…
Те могат да подчертаят красотата на естествената визия, но също така могат и да развалят ефекта. Много силно подчертаните вежди придават груб вид на лицето и затова не бива да прекалявате.

Устните…

Използвайте гланц за устни в по неутрален нюанс и по-близък до цвета на кожата ви. Прасковеният и розовият цвят са обикновено перфектния избор за вас.

 

Източник: elle.bg

Тя е лайфстайл блогър с интереси, свързани със здравословното хранене и начин на живот. По призвание писател, по професия бъдещ икономист. Тя води новата рубрика на Code Fashion "Здраве и красота".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *