За правата на жените, голотата и Санремо 2023
Киара Ферани Санремо 2023 Мода

Киара Ферани бе водеща на фестивала Санремо 2023 и се погрижи появяването ѝ на сцената да бъсе запомнено

3 рокли на Dior – това бе изборът на Киара за вечерта. Но какви рокли само!

Старт на Санремо 2023 Киара даде с черна бална рокля, с паднали рамене, която бе загърнала с бяла наметка с надпис Pensati Libera на гърба. Посланието е феминисткият вариант на фразата “мисли за себе си като за свободен човек”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Следващата рокля ще е, може би сред най-обсъжданите за годината”. Тя от колекция пролет-лято 2018 на Dior и е дело на Мария Грация Кюри. Голата рокля е всъщност бляскава рокля в телесен цвят, която чрез апликации и блясък пресъздава голото женско тяло. Киара, която освен един от най-знаменитите модни инфлуенсъри на десетилетието е и майка и съпруга, не се посвени да се появи на сцената на Санремо в това облекло. Нейната цел, както разбрахме от речта ѝ, е обръщане на внимание на правата на жените, разбиване на стигмата на голото женско тяло и свободния избор на жените. Снимката на Киара в instagram с тази рокля символизираше библейската Ева – първата жена, накарана да се срамува от голотата си.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Последният тоалет за вечерта, отново дело на Dior, бе бяла рокля, на която бяха отпечатъни “хейтърски коментари” от профилите на Киара в социалните мрежи.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Киара определено знае как да привлече вниманието към себе си и каузата си. Какво мислите за тоалетите ѝ?

 

Снимки: Getty Images / Instagram

 

Мода

Свързани Публикации