Два златни медала за “Златните момичета” на България

Ансамбълът на България спечели две почетни титли на турнира от Световната купа по художествена гимнастика, който се провежда в София в зала “Арена Армеец”. След златния медал в съчетанието на пет ленти, българките станаха първи и в композицията с два обръча и три чифта бухалки, предават от Нова ТВ.

 

Златните момичетата на Ина Ананиева взривиха публиката със своето безапелационно изпълнение по музика на Георги Андреев. Оценката на Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова е 18.550 точки.

Най-добрата ни действаща гимнастичка Невяна Владинова взе бронзов медал във финала на лента.

Малко по-късно след феноменално съчетание с три чифта бухалки и два обръча, момичетата получиха отново най-високата оценка от съдиите – 18.550 и се качиха на върха, изпреварвайки и в това най-сериозния си конкурент Русия.

 

Златните момичета за последен път излязоха пред българска публика. Стана ясно, че след края на настоящия сезон те ще прекратят активна спортно-състезателна кариера.

 

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новини

Свързани
Публикации