Лукс

Безкрайната къща

By  | 

Северната част на Норвегия е рай за тези, които искат да се оттеглят в самота сред природата и да избягат от забързаното ежедневие на големия град…

Infinity House е проектирана точно с тази цел. Тя се намира в отдалечен планински район, заобиколен от северни пейзажи и предлага панорамна гледка към околните хълмове и морето. Монолитната структура от бетон и стъкло се издига сред скалите.

Infinity-House1

Границата интериор и екстериор е изтрита, благодарние на грандиозните прозорци, пледлагащи безкраен поглед към зашеметяващите околни гледки.

Infinity-House2

Infinity-House6

Черният бетонен покрив на къщата с infinity басейн е може би най-забележителната част от сградата. Интериорът е фин, с предимно монохромни тонове, за да не смущава светлината и цветовете, на външния свят, който буквално “нахлува” през прозорците. Северната част на Норвегия е известна със северното сияние – Aurora Borealis, което със сигурност ще искате да гледате необезпокоявани. А защо не и от комфорта на среднощно плуване…

Infinity-House5

Infinity-House3

В банята се намира стълбището, което отвежда до басейна на покрива. Той е разделен на две части, и двете захранени отопляема вода, едната за плуване, другата за релаксация.

Infinity-House4

А на вас прииска ли ви се да заживеете там?

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply