Звезди

Звездната бебешка играчка: Жирафчето Софи

By  | 

Жирафчето Софи не е просто играчка. Сътворена през 1961 година във Франция, малкият жираф завладява света и се превръща в любим спътник на бебетата по света.

Кратката история на жирафчето родено  на 25 май 1961 година, на празникът на Света Софи.

Един ден във Франция на монсеньор Рампo, който бил експерт в трансформирането  на каучуковия сок от дървото Хевея в гума, му хрумнала прекрасна идея. Да създаде жираф, използвайки концепцията си за оформяне и моделиране на детски играчки от каучукова гума. Такава екзотична фигура, щяла да бъде на челно място в магазините, а големината и формата, щели да бъдат перфектни за захвата на мъничките бебешки ръчички.

Жирафчето Софи, което изглежда по същия начин до ден днешен, било изпратено за производство в четвъртък на 25 май – празникът на Софи във Франция, от  там идва и името му.

Жирафчето било мигновен успех.  Младите родители веднага разбрали, че жирафчето е задължителна покупка  за тяхното бебе…. Когато се появят първите сигнали за никнещи зъбки, Софи жирафчето помагало на бебето да спре да плаче!

В България оригиналното жирафче се предлага се предлага тук.

А светът отдавна го познава. Редица холивудски актьори и актриси и музиканти, са избрали Жирафчето Софи за своите бебета. Миранда Кер, Сандра Бълок, София Копола, Никол Ричи, Мадона също се докосва до Софи, когато снима фотосесия за Dolce&Gabbana, а бебенцето, което й партнира си играе с жирафчето, за да е спокойно по време на снимките.

Макси Бонев Джуниър – внукът на съсобственика на Code Fashion TV Мария Бонева, също обожава жирафчето Софи:

 

Тя е журналист и филолог. Редактор е на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки".

Leave a Reply