Уроци за любовта и живота от незрящите Виктор и Калинка
Тя губи зрението си, когато е само на 10. Той никога не е имал способността да вижда. Те са запалени планинари и рамо до рамо препускат през живот, изпълнен с екстремни преживявания. Те са заедно от около седем години, женени от няколко месеца и едно доживотно вдъхновение за всички нас. Те са Виктор и Калинка, а тяхната история ще ви накара да се замислите.

Ето на какво ни научиха те…

Трудностите не определят нашия живот. Ние го правим.

Животът на Виктор и Калинка е всякакъв, но не и лесен. Още от ранна детска възраст те се сблъскват с трудности, с които не само никое дете, но и никой човек, не заслужава да се бори. Въпреки всичко, обаче, те успяват да намерят воля и сила да поемат по пътя на живота. Въпреки всичко те успяват да видят пътечка, там къде много хора на тяхното място биха видели само безизходица. А щом Виктор и Калинка могат да се наслаждават на живота и да грабят от него с пълни шепи, може да го постигне и всеки един от нас.

Не се обича с очите, а със сърцето

Съдбата събира Виктор и Калинка още в ученическа възраст. През последвалите седем години те изграждат една силна връзка и завидна обич, споделят общи влечения и минават заедно през хубави и лоши периоди. Всичко това ги отвежда на връх Мусала, където Виктор предлага брак на Калинка, както и до несравнима сватба, включваща спускане с въже от 5тия етаж, хубава музика, много емоции, пристигане на кон, и разбира се – техните кучета-водачи, облечени като младоженци.

Любовта не трябва да е лесна, за да бъде истинска

Историята за любовта между двамата безспорно е очарователна, но, както всяка друга връзка, и тяхната не е съвършена. Младите споделят, че са се събирали и разделяли, минавали са през много трудности, но са намерили пътя обратно един към друг. Освен всичко, те са се сблъскали и със жестокостта на репродуктивните проблеми.

На двойката, която прави опити за бебе от 2016, не веднъж им е отказано лечение. С изключително силно желание и помощ от вдъхновени от двойката хора, Виктор и Калинка смело вървят напред към своята цел без да допускат ни една пречка да ги спре. И най-важното е, че се борят с всичко това заедно. Все пак, трудностите не правят истинската любовта невъзможна, а само по-силна.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации