Гитхорн – холандската Венеция
Наричат Гитхорн Холандската Венеция. Причината е, че това селце няма пътища, а само канали. До селото може да се стигне само по вода, а придвижването от едно място до друго става само с лодки или по красиви дървени мостчета. Научете повече за Гитхорн – селото без пътища.

Гитхорн е селце в Холандия, наричано още Венеция на Холандия заради каналите, които заместват пътищата тук. Гитхорн е основан през 1230 г. от заселници от Средиземноморието. Мястото е откъснато и малко популярно до средата на миналия век. В Гитхорн през 1958 г. е сниман филм, който превръща мястото в посещавана забележителност.

Днес тук живеят над 2 000 души, а Гитхорн е добре развита туристическа атракция. Най-многобройни тук са туристите от Азия, които в добри години наброяват около половин милион.

Гитхорн се намира в северозападните части на Холандия. Селцето се намира на около 90 км от Амстердам и е подходящ избор за еднодневна екскурзия, ако сте отседнали в холандската столица.

В Гитхорн има няколко основни начина на придвижване – пеша, като използвате алеите пред домовете на жителите, или с лодка – начинът, по който местните се придвижват. Освен това на разположение на туристите има възможност за колело под наем, ако този вариант е по-удобен за вас.

Предимството на разходките пеша из Гитхорн е, че можете добре да огледате традиционните къщи със сламени покриви и да се радвате на гледката от старите дървени мостчета. Над 180 моста са издигнати над каналите на Гитхорн, създавайки удобство и за местните, и за туристите.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации