Двете лица на R. Kelly: Велик изпънител или безскрупулен насилник
Robert Sylvester Kelly, по-известен като R. Kelly, се очаква да бъде лишен от свобода в рамките на 70 години заради тежки обвинения от периода между 1998-ма и 2010-та година.

В петък певецът доброволно се предаде на полицията, след обвинението в не едно, а 10 сексуални посегателства. Той бе отново на свобода в понеделник, след като негова „приятелка“ плати 10% от сумата, възлизаща на един милион долара, която да осигури освобождаването на певеца под гаранция до следващото дело. 47-годишната Valencia Love заяви, че не подкрепя нито педофилията, нито изнасилването, а просто помага на приятел.

https://www.instagram.com/p/BrN24qvn1ni/

Американският певец и носител на “Грами” RKelly е обвиняван в сексуално насилие вече дълги години и досега успешно е избягвал сериозни наказания. Имайки предвид излъчването на документален филм, в който много жени го обвиняват в сексуални посегателства, както и предоставените като доказателство видеа, шансовете на Kelly да се отърве от затвора са под въпрос. Неговото влизане в затвора подкрепят и много известни личности, като John Legend.

„Мисля, че много от нас по някакъв начин толерираха или отвръщаха поглед от този проблем прекалено дълго време, и много хора са били наранявани в продължение на десетилетия… неговите жертви заслужават правосъдие.“

       John Legend

Следващото съдебно заседание ще се състои на 22-ри март. В случай, че бъде признат за виновен за всеки един от случаите, на RKelly ще му предстоят 70 години затвор.

 Животът на R. Kelly е една вдъхновяваща история отдавна загубила своя шанс за щастлив край.

Трудностите в живота му започват от ранна детска възраст. Той третото от четири деца и израства не само без баща, но и лишен от нормални условия. „Маса и два стола“ – така учителката му по музика от гимназията описва дома от детството на изпълнителя.

https://www.instagram.com/p/Bk5jCIdhIPC/

Като дете Kelly е бил обект на сексуален тормоз от по-възрастна от него жена, а първата му приятелка загива трагично пред очите му, когато той е само на осем.

Препятствията в живота му продължават и в гимназията, която той напуска след като му е открито увреждане, лишаващо го от способността да чете и пише. Тогава той става уличен изпълнител и не след дълго започва своята легендарна кариера.

https://www.instagram.com/p/BnKjF0shsl9/

Като изпълнител, продуцент и автор на песни, Kelly е номиниран и носител на безброй награди, сред които 3 награди “Грами” и световен рекорд на Гинес. Той е работил с имена като Céline Dion, Justin Bieber, Jay Z, Lady Gaga, Snoop Dogg, Mariah Carey и Chris Brown, а негови световноизвестни песни kato “I Believe I Can Fly”  са популярни и до днес.

Неговият труден живот и приносът му към музикалната индустрия, обаче, постепенно губят своя чар, след като още в края на миналия век започват обвиненията в сексуален тормоз от страна на R. Kelly.

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации