Драпираната рокля – безсезонна тенденция

Драпираната рокля е лесен вариант за обличане – и сигурен начин да създадете цялостно облекло само от една част. Той се предлага в редица дължини, материи и кройки, но детайлите, които го украсяват, са много и различни. Обгръщайки силуета и често подчертавайки линията на талията, драпираната рокля е добър вариант на всяка възраст, тъй като имате свободата да изберете стила, който ви подхожда най -много: мини или макси, по-широка или по-прилепнала, с ръкави или без.

Защо я искате:

Модерен силует – това постига драпираната рокля, когато я облечете. Независимо дали става въпрос за по-обикновен дизайн, свързан с минимализма, или с драматични детайли, драпираната рокля предлага добра алтернатива на вечния основен гардероб. Първо, тя е удобна за носене, тъй като често е изработна от еластични материи, които лесно следват движенията. Също така, работи добре както с леки, така и с по-дебели материи, което означава, че може да украси еднакво летните и зимните гардероби. Тенденцията е безсезонна; избраният от вас плат ще я направи подходяща за сезона.

Къде сме го виждали:

През последните няколко сезона станахме свидетели на драпираната рокля, която поема бурята на модните подиуми и пролетта/лятото на 2022 няма да бъде по-различна. От зимна вълна и кожа до проветрива коприна и памук, възможностите за избор са безкрайни. В Alaïa бяла асиметрична макси рокля открадна шоуто с драпирани детайли по ръкава и деколтето, докато във Vetements това беше със средна дължина с флорални щампи с подплънки за раменете и подчертана талия. Lemaire представи опция, която играеше с пропорции, докато Balmain представи неутрална алтернатива, която леко се носеше по пода.

Как да съчетаете:

Не липсват стилове и кройки, от които да избирате, така че драпираната рокля е лесна за прилагане към всеки личен стил. Стилът на Wolford без ръкави е добър вариант за обличане нагоре – ще изглежда добре както с чифт сандали на висок ток или кецове, така и с деним яке. Ако търсите нещо вечно, драпираната рокля с дължина до коляното на NU-UI е тази, която трябва да изберете, тъй като е идеалната част, от което да изградите един цялостен и завършен външен вид. Моделът на Дороти Шумахер лесно ще премине от лято към есен, съчетан с ботуши до коляното и сако. И накрая, опцията с едно рамо на Тед Бейкър ще бъде полезна за всяко предстоящо събитие – сватби и събирания за градински партита.

Мода

Свързани Публикации