Проектът за втората най-висока сграда в Западна Европа получи зелена светлина
Въпреки големия обем от критика и скептицизъм, който предизвика, изглежда, че „Лалето“ все пак ще успее да разцъфне в сърцето на Лондон.

Лондон несъмнено изпъква със старинната си архитектура, но не е тайна, че се слави и с екстравагантните небостъргачи, които се извисяват над него. Най-новото попълнение към селекцията от внушителните архитектурни творение в сърцето на английската столица е „The Tulip“ („Лалето“) – красив, иновативен небостъргач, който с височина 305 метра ще бъде втората най-висока сграда в Западна Европа.

https://www.instagram.com/p/BqXpV24hcTl/

„The Tulip“ е най-новата културна и социална забележителност, проектирана от Foster + Partners и финансирана от бразилския милиардер Jacob Safra. Името на сградата идва от наподобяващата лале форма, която включва високо стeбло, покрито със стъклени пъпки, където ще са разположени галерии, бар и ресторанти, предлагащи 360-градусова гледка към града.

https://www.instagram.com/p/BqW9Bdfll6q/

Противно на очакваното, новата кула няма да бъде пълна с офиси сграда, а просто атракция за многобройните посетители на Лондон. „The Tulip“ ще предостави на туристите уникални панорамни площадки и сферични капсули, които се въртят 8 минути по овални релси.

https://www.instagram.com/p/BqW57qVFzFa/

„Лалето“ ще е в съседство с атрактивната постройка “The Gherkin”, по-известна като “Краставицата”, която също е дело на архитектурното бюро на известния Норман Фостър – Foster + Partners. Дизайнът на Лалето цели да се допълва с този на емблематичната “Краставица”, a кулата за наблюдение ще се конкурира с подобни платени атракции в района, като тези на “The Shard” и “London Eye”.

https://www.instagram.com/p/BvwZmYtpHP-/

С близо 5 метра по-ниска от “The Shard”, „The Tulip“ заема почетното второ място в класацията за най-високите сгради в Западна Европа, а потапяйки се в идеята за дизайна – със сигурност ще е и сред най-атрактивните.

Сега, когато проектът за тази интересна постройка е одобрен, ако всичко върви по план, очакваме строителството да започне през 2020 г. и да завърши до 2025 г. Това със сигурност е една голяма стъпка напред към привличането на повече посетители на и без това обожаваната туристическа дестинация.

Снимки: Instagram

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации