5 съвета за по-интересна прическа с кок
Време е да разчупим класиката

Прибраната на кок коса е една от най-разпространените и най-основни прически. Несъмнено доста често се спираме на този тип визия, било то защото я намираме за изключително стилна и елегантна или пък ни се струва като удобно спасение от горещото време и от косата, която непрестанно ни влиза в очите.

Макар сам по себе си кокът да е изключително красив и интересен, в основата на всеки изпъкващ външен вид е разнообразието. Именно затова, днес ще обърнем специално внимание на начините да разчупим класическия кок.

Ето и нашите пет съвета, с чиято помощ да си набавите една впечатляваща и неустоима визия:

Не подценявайте силата на аксесоарите

Макар понякога да ги пренебрегваме, аксесоарите са изключително важна част от всяка визия. Понякога правилният чифт обувки, например, може с лекота да превърне един тоалет от “хубав” в “УАУ”. Същото важи и за косата – нищо не освежава една прическа с кок, така както атрактивното съчетание с подходящ аксесоар.

https://www.instagram.com/p/Bo_9V9FD_FH/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bp973pChQ8m/?utm_source=ig_embed

Когато един кок не е достатъчен, направете си два

Често виждаме коси прибрани на кок, било то стегнат или небрежен, и именно затова е сравнително трудно да ни направят впечатление. Прическа с повече от един кок, обаче, може уемло да привлече вниманието ни. Все пак, колкото повече, толкова повече и толкова по-интересно.

https://www.instagram.com/p/BrO2_ClnP4Z/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Blgz6tFnnbz/?utm_source=ig_embed

Не се колебайте между кок и плитки – изберете и двете

Всичко, от което се нуждае вашият кок, за да е не просто стилен, но и интересен, е закачлив акцент с плитки. Те са способни да преобразят дори този тип елегантна прическа в свежа и атрактивна лятна визия.

https://www.instagram.com/p/BwVZsY-gJ7L/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bt60d0PgOXA/?utm_source=ig_embed

Оставете част от косата си пусната

Това, че сме се решили на този тип прическа, в никакъв случай не означава, че задължително трябва да приберем всяко едно косъмче в стегнат кок. Да, класическият кок включва цялата коса, но нека не забравяме, че правилата в света на модата и красотата са създадени, за да бъдат нарушавани.

https://www.instagram.com/p/BsFQqYhA0tb/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BqqgClLB_33/?utm_source=ig_embed

Позволете си да изпъкнете

Особено ако целта ви е елегантна визия, кокът е един от възможно най-правилните избори. Подходяща за изтънчено събитие и вечерен тоалет, тази прическа едва ли ще ви остави разочаровани. Когато, обаче, ви предстои наистина официален повод, не се колебайте да заложите на нещо по-интересно, сложно и екстравагантно в стил “Холивуд”. Все пак не е нужно на всяка цена да отивате на мероприятие с червен килим, за да изглеждате и да се чувствате сякаш именно по такъв ви предстои да вървите. Затова не се притеснявайте да си подарите прическа, която не може да бъде сбъркана с “ежедневна” и която евентуално може да изисква посещение при фризьор.

https://www.instagram.com/p/BxJX4NbJ-eZ/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Btej3bMgeX2/?utm_source=ig_embed

Снимки: Instagram

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации