Съвети за сияйна кожа през есента

Есента е сезон в който кожата ни преминава през труден период. Промените в природата силно се отразяват на нашата кожа, и тя се нуждае от специални, възстановителни грижи.

Кожата изисква повече внимание, особено през есента. Обиновено грижите за кожата са главно насочени към възстановителни крайни ефекти. Регенерация чрез ексфолиации и пилинги, хидратация  с овлажнителни процедури като мезотерапия или използване на силно хидратиращи кремове, и не на последно място подхранването и укрепването с маски.

Не бива да пренебрегваме, че по време на преходните сезони, като пролетта и есента, кожата ни се нуждае от допълнително количество витамини и минерали.

–  Наблегнете на консумацията на полезни храни – плодове, зеленчуци и ядки.
– Приемайте допълнително количество витамини А, Е и Ц.
Важен съвет е да не прекалявате с количеството грим по лицето. Използвайте задължително хидратиращи кремове, лек руж и червило. Нанасяйте грима главно за сияние на кожата и защитита от закъснелите слънчеви лъчи през есента, а те понякога могат да бъдат доста агресивни.

Ако през топлото лято използваме силни почистващи продукти за лице, то есента е време да преминете към по-леко почистване. Лосионите, които е препоръчително да използваме са, с натурални съставки и без съдържание на спирт.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.