FAITH IN FATIH с моден фурор на Balkan Fashion Week 2018
Фатих Осман представи модерната булка, която се омъжва в черно

Българският бранд FAITH IN FATIH официално направи своята премиера в София по време на третото издание на Balkan Fashion Week. Пред отбраната публика в резиденция „Тера“ дизайнерът Фатих Осман представи своята ризорт колекция с модно дефиле, което без съмнение ще остане запомнено като най-интересното и най-провокиращото.

Шоуто бе разгърнато в няколко сюжетни линии. Първата концепция бе нещо като прет-а-порте, ушито в екстравагантни форми, и ориентирано към младежката аудитория. Младият творец представи интересни модни закачки: панталони с ресни и „опашки“, присъстваше много райе, а материите бяха тюл, френска дантела, поплини и ефирна коприна. Следвайки дизайнерското си вдъхновение, дизайнерът Фатих Осман тотално чупи рамките, създавайки дрехи, които ни карат да избягаме от предразсъдъците и чрез визията да заявим себе си.

Всяка дреха, създадена, за да провокира, е истински полет на фантазията – не всеки дизайнер има смелостта да я създаде такава, а не всеки от нас – да я облече. Затова FAITH IN FATIH е едно от имената, които не спират да вълнуват. След като изгледаха колекцията от първи ред, това споделиха и някои от чуждестранните гости на Balkan Fashion Week, сред които Туна Йълмаз-президент и основател на Fashion Film Festival Istanbul, Йолита Манолова-пpеподавател по стайлинг в един от най-известните модни университети в Милано и Джой Коументакоу-модна менторка и блогър.

Дизайнерът Фатих Осман подготвя изненадваща колекция и за малчуганите и вече работи по новата колекция на FAITH IN FATIH за сезон есен/зима 2019.

 

Моделите от всички колекции се предлага тв онлайн магазина на бранда –www.faithinfatih.com

 

Фотокредит булка: Стефан Димитров

Фотокредит Resort колекция: In Life

 

 

ОЩЕ ЗА ФАТИХ ОСМАН:

Фатих Осман е роден в гр.Кърджали през 1996г. Завършва езикова гимназия в родния си град с отличие, а свободното си време прекарва в допълнителни уроци по рисуване и изучаване на чужди езици. В момента е студент в УАСГ-гр.София, трети курс специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ с англоезично обучение. Първият му проект в модата е създаването на маркатаFAITH IN FATIH. Списъкът с любимите му световни дизайнери е  доста дълъг, но черпи истинско вдъхновение от Марк Джейкъбс,Оливие Рустейн, Йоши Йамомото, Рик Оуенс, Фаусто Пуглиси, Джереми Скот и Джон Галиано.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мода

Свързани
Публикации