Иво Димчев с нов клип към песента „Райна Кабаиванска“

Иво Димчев с нов клип към песента „Райна Кабаиванска“. В началото на 2023 заминава на гастрол в Ню Йорк

Иво Димчев представи новия си клип към песента „Райна Кабаиванска“, а премиерата беше във видео платформата YouTube. „Райна Кабаиванска е песен за скритата и несподелена любов между приятели. Всеки е таял чувства към близък човек, които по ред причини не е могъл да сподели. Парчето е покана за споделяне и празнуване на тази любов“, споделя повече за идеята на песента Иво Димчев. Името на голямата и призната българска певица се използва като метафора за красота, майсторство и класа. Песента е записана това лято в студио. Текста и музиката са на Иво Димчев, който също е хореограф и режисьор на клипа.Във видеото участват и балетистите от трупата на балет „Арабеск“.

Само преди месец Иво пусна на музикалния пазар и клипа към песента „Чукам на поразия“, която бързо се превърна в музикален хит.

„Това е една нецелесъобразна откровеност. Има неща, които е трудно да се изрекат, за това е по-добре да се изпеят. Харесвам израза „на поразия“ изразяващ прекомерност- една сериозна и важна тема. Аз уви доста лесно изпадам в нея и пеейки за това, си помагам да се приемам, да си прощавам, да се обичам повече“,

разказва за творческите си нагласи ексцентричният творец. Отново през ноември бе и премиерата на парчето „Еротична звезда“, заснето специално за дебютния игрален филм на Теодор Ушев „φ1.618“.

Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор е Емил Христов. Иво Димчев ще е специален гост на гала премиерата на лентата, която е на 24 ноември.

До края на месеца и през декември на Иво Димчев му предстоят разнообразни сценични изяви. На 25 ноември и на 4 декември в Топлоцентрала ще има представления на авторския му мюзикъл „InHellwithJesus“, а на 17 и 18 декември ще гостува в HebelTheater в Берлин. Изпълнителят вече се готви и за големия си авторски концерт в клуб “Строежа” на 1 декември. На 10 януари Иво Димчев ще зарадва почитателите си в Skirballcenterв Ню Йорк с новия си мюзикъл. В същата зала през 2019г. той представи авторския си спектакъл “Pproject”.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мода

Свързани
Публикации