Как да си направим козметичен лед

Полезните свойства на леда са известни още от древността. В своите произведения Авицена и Хипократ описват лечебното действие на леда и студените компреси. Ледът ефективно почиства, подхранва кожата и хидратира кожата, оказва антистресово въздействие върху нейните клетки, подобрява кръвообръщението, стяга порите, изглажда бръчките и спомага за създаването на естествена руменина на бузите.

козметичен лед

Приготвянето на козметичен лед е бързо и лесно, а  измиването с него отнема само няколко секунди.  Освен това той може да се ползва не само за лицето, а  също и за шията и деколтето. Той  е много по-  ефективен за кожата от всякакви пяни, гелове и други  средства за ежедневно измиване.

 Лед от зелен чай. Този състав е полезен за всички  типове кожа – зеленият чай тонизира и освежава.  Сварете си чаша зелен чай, охладете, изсипете във  формички за лед и замразете.

 Лед с лайка. Пригответе си настойка от лайка,        охладете и замразете. Има успокояващ и   противъзпалителен ефект.

 

 

ice-cube-lemon

Лед от лимон. На чаша вода сипете една супена лъжица лимонов сок. Тези кубчета лед са особено ефективни при разширени пори.

 

 

 

 

watermelon4

Лед от диня. В летния сезон на дините, може да направите лед от диня, който много добре ще тонизира и освежи всеки тип кожа. Тук се замразява сока от диня. Използвайте го като масажирате кожата на лицето с диненото кубче лед, оставете сока за около 15 минути и след това отмийте.

led

Лед с плодове офика. Направете настойка от плода на офиката и замразете. Действа отлично при суха кожа на лицето.

Лед с краставици. Смесете сока от краставицата с минерална вода – 50 на 50, и замразете.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.