Коледна магия от Маутай (Видео)
Mautai

Кристина Димитрова, Краси Аврамов, Димитър Господинов – Гуспа и Дони Василева се потопиха в коледната магия на Маутай

Гостите се насладиха на най-новите блюда в празничното меню на 888 Taste Show Asia Cuisine.

Броени дни след финала на най-българското реалити в телевизионния ефир „Фермата“, Гуспата вдигна наздравица с мистериозното байдзиу Маутай. На традиционното коледно Маутай парти той бе в компанията на Славия Иванова – жената до него, с която очакват с нетърпение своята рожба. Краси Аврамов призна, че за първи път опитва знаменитите шотове чист еликсир от напитката на дипломацията в Китай и бе впечатлен от експлозията на над сто вкуса, с които се слави Маутай. Кристина Димитрова блестеше в изящен тоалет, а създателката на Dony CosmeticsДони Василева отправи топли коледни пожелания към всички.

Гостите бяха посрещнати с най-актуалния коктейл от новата колекция на Маутай – Драконови сълзи. Специално подготвените изискани блюда перфектно партнираха на умами вкуса на мистериозната напитка. Богатият избор от пролетни ролца и салата, гьоза, пиле в ананас, разнообразие от суши и гюнко-мен пренесоха гостите в далечните азиатски ширини, а сладоледът мисо-карамел, в компанията на сорбе от манго, се превърнаха в най-желания десерт.

Международният експерт и съдия за вина и спиртни напитки Маргарита Левиева обсъди достойнствата на мистериозното байдзиу с представителите на Ломско Пиво и винарска изба Типченица. Празничният дух завладя присъстващите, а специалните коледни играчки наМаутай, украсили триметровата елха, бяха естествен декор за снимки.Домакинът и представител на Маутай за България, Влад Гицоайка, вдигна първата наздравица, а на гостите бе предоставена възможността да дегустират в точно определен ред откритието на десетилетието в спиртните напитки Маутай Йингбин, Маутай Принс и Маутай Летяща Фея.

Главният редактор на сп. Бакхус, Андреа Пунчева,за малко изневери на любимия си коняк и се отдаде на екзотичното изкушение Маутай.
Събитието уважиха журналистът Антон Стефанов, травъл блогърът Мария Тарашманова, ПР експертът Ива Екимова, журналисти, приятели и представители на китайските бизнес и общност у нас. Всеки от присъстващите получи специален коледен комплимент – лимитирано издание на позлатена монета с пожелания за здраве и топлина в дома и семейството.

Байдзиу е вид спиртна напитки, произвеждана от сорго, отпреди повече от 2000 години. Сорго е вид житна култура, която издържа на засушаване и не съдържа глутен. Маутай е отличен аперитив и диджестив, може да се консумира и с храна и чудесно се миксира в коктейли, участвайки, едновременно, като битер и модификатор на вкусове.Маутай (Moutai) е една от най-популярните марки байдзиу, носеща името на едноименното планинско градче Маотай в югозападен Китай, провинция Гуейджоу. Също така е националната гордост на Китай, както и символ на качество и престиж.
Повече информация: https://moutai.bg/

Събития

Свързани
Публикации