Борба с портокаловата кожа

Надали съществува жена, която не желае да има перфектно изваяни и гладки бедра. Много от нас, обаче, остават само с желанието си за това, поради присъствието на портокалова кожа.

Цeлyлитът e тepмин зa oбpaзyвaнe нa бyчĸи и гънĸи в ĸoжaтa или състояние, при което кожата е изпъкнала и има груб вид.
Премахването на портокаловата кожа се случва в дълготраен период от време и посредством търпение от наша страна. Резултати в това отношение ще имаме след като направим промени по цялостния си начин на живот.


Изберете приятен и умерено натоварващ спорт. Плуване, колоездене, аеробика или кардио тренировка ще бъдат изключително въздействащо средство срещу портокаловата кожа. Средноинтензивните занимания ще се отразят благоприятно върху борбата с целулита и ще заредят тялото ни с необходимия тонус. Здравословният режим и храненето с качествена храна ще допринесе не само за сбогуването с целулита, а и за перфектна фигура. Избирайте храна богата на фибри, и умерено снабдявайте организма си с мазнини и въглехидрати.

Може да се доверите на антицелулитният масаж който е добър помощник в борбата с целулита. При процедурата, кожата се масажира със силови и интензивни движения. Целта при него е стимулиране на притока на кръв и кислород към тъканите, като в същото време се ускорява и циркулацията на лимфата. Чрез него се случва разбиване на обособените области с присъствие на целулит.

В медицински и козметични центрове се предлагат множество антицелулитни процедури. Като стимулиране на мускулите с ток като по този начин се тонизират и стягат. Тангенторната баня с водорасли,  чрез раздвижване на водата, се образуват множество мехурчета, които раздвижват лимфата в цялото тяло, охлаждащи и загряващи лосиони, за прилагане на цялото тяло и други.

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.