Pantone обяви цветовете на есен/зима 2016/2017

Компанията  Pantone определи десетте актуални цвята за сезон есен/зима и сред тях преобладаващи са земните тонове, но разбира се, е оставено място и за по-ярки тонове, с които несъмнено ще създадеш повече настроение през този иначе мрачен период.

pantone-fall-colours-2016

Компанията Pantone вече определи модерните цветове за сезон есен зима 2016 2017. Синьото носи в себе си спокойствие, сивото ни дава чувство за стабилност, червеното излъчва доверие и топлина, докато магнетичните розово, лилаво, жълто и пикантна горчица ни дават възможност да се докоснем до екзотиката и забавлението, споделят от Pantone.

Цвят Riverside – абсолютен фаворит за есенно-зимния сезон. Буквално преведено като „крайбрежна алея“. . Наситен и плътен  цвят, който може да се види на дъното на дълбоководните реки или в модни колекции на , Trussardi, Lacoste, Zac Posen и M. Kors. Отлична асоциация за вечния деним.

moodboard-pantone-fashion-color-report-fall-2016-riverside-17-4028

Цвят Sharkskin (кожа на акула)- За есента и зимата този модерен тъмно сив  цвят е един от най-подходящите. Той възпроизвежда дъждовно небе, тъмни вълни, като се фокусира не върху шокиращото, а върху лаконичността. Студеният Sharkskin е идеален ако търсите сдържан и класически стил.

moodboard-pantone-fashion-color-report-2016-sharkskin-17-3914

Цвят Warm Taupe (топло сиво кафяв)Независимо от факта, че този цвят  буквално се превежда като „тъмно сиво“ или „сиво-кафяво“, той  не може да бъде  наречен тъмен.

Въздушно син Есента и зимата са в очакване на този нюанс на синьото, като глътка свеж въздух. Той изглежда еднакво добре както на всесезонно палто, така и на свободни рокли и джемпери, привлечайки вниманието към простотата на кройката и точността на силуета.

moodboard-pantone-fashion-color-report-fall-2016-airy-blue-14-4122

Цвят Aurora Red (червена Аврора) – наситено червен, почти класически червен цвят, който се откроява от останалата част от актуалната палитра нюанси на сезон 2016-2017. Въпреки факта, че цветът е по-добре да не се смесва с други, тъй като самостоятелно е идеален, ако желаете, можете да добавите лек контраст с други модни цветове.

moodboard-pantone-fashion-color-report-2016-aurora-red-18-1550

Цвят Dusty Cedar (розов кедър Есенният вариант на летния розов кварц – най-предпочитаният цвят за лято 2016 г.  С леки препратки към актуалната за миналата есен Marsala, но по-светъл и топъл.

moodboard-pantone-fashion-color-report-2016-dusty-cedar-18-1630

Цвят Lush Meadow (тучна ливада) Lush Meadow е Познат цвят от  колекциите на Marni, Gucci и Barbara Bui

moodboard-pantone-fashion-color-report-fall-2016-lush-meadow-18-5845

Цвят Spicy Mustard (пикантна горчица)

moodboard-pantone-fashion-color-report-2016-spicy-mustard-14-0952

Цвят Potter’s Clay (грънчарска глина)

moodboard-pantone-fashion-color-report-fall-2016-potters-clay-18-1340

 

Цвят Bodacious или Безразсъден –  лилаво-виолетов царствен цвят, внася една достолепност и изисканост на есента.

moodboard-pantone-fashion-color-report-2016-bodacious-17-3240

 

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации