„Пирогов“ получава Първата специализирана линейка за новородени и деца

На 31 май 2017 г., в 13.00 ч. най-голямата спешна болница „Пирогов“ ще получи като дарение Първата специализирана линейка за новородени и деца в Република България на стойност над 150 000 лв.
Сумата за дарението е събрана в рамките на кампанията „Да оставим следи IV“, организирана от сдружение „Кауза“. Това е четвъртата по ред кампания „Да оставим следи“, чиято основна цел е да насърчава инвестициите в нова, модерна и иновативна медицинска апаратура за детски отделения в страната.
С набраните от предишните три кампании над 145 000 лв. бяха закупени последно поколение кувьози за недоносени и неонатологични монитори, както и специализирана медицинска апаратура за онкоболни деца и за деца с проблеми в ставно-мускулната система за различни детски клиники и отделения в София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Карлово и Силистра.
Бенифициент на четвъртата благотворителна кампания на сдружение „Кауза“ е клиниката по детска хирургия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина “Н.И.Пирогов”.
Клиниката по детска хирургия в „Пирогов” е създадена през 1964 г. и нейната мисия е да осигурява денонощна, безотказна и адекватна медицинска и хирургична помощ на деца от 0 до 18 годишна възраст.
Всяка година повече от 250 новородени, в това число и недоносени постъпват в клиниката за спешно и планово специализирано хирургично лечение. Като елитно звено в областта на спешната и плановата детска хирургия и граничните специалности, пироговската болница ежегодно приема за довършващо лечение между 100 и 120 деца от различни болнични центрове в страната. Голяма част от тях са в клинични състояния, изискващи осигуряване на транспортни възможности за адекватни реанимационни мероприятия.
Неонатологичната линейка за „Пирогов“ е базирана на модел Peugeot Boxer и е изработена съгласно изискванията на EC 1789:2007+A2:2014 – Европейски стандарт, който гарантира сигурност, надеждност и високо качество на медицинското обслужване.
Церемонията по връчване на дарението ще се проведе тази сряда – 31 май, от 13.00 ч. в залата за представяне на „София Франс Ауто“, бул. „Ботевградско шосе“ № 459.
На събитието са поканени Заместник министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, началниците на клиниките и отделенията по детска хирургия, анестезиология и реанимация в УМБАЛСМ „Пирогов“, популярни личности и представители на бизнеса, които подкрепят кампанията „Да оставим следи IV“ на сдружение „Кауза“. Присъстващите ще имат възможността да се запознаят на място с основните параметри и функционалности на линейката.

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации