Сипи ми розето в… десерта!
Времето навън е далеч от лятно, но нашите приятели от Знам да ям отново се грижат да прекараме деня и вечерта си с настроение. Няма да ви лъжем, че от месец-два сме на розе, просеко или всичко друго, което може да ни разхлади и подхожда на доброто ни настроение. Ето няколко различни начина за поднасяне на любимата напитка в летните дни: 

Пияни ягоди

Продукти:

  • 500 грама ягоди, измити и почистени
  • 2 чаши розе
  • ¼ чаша захар

Постави ягодите в купа и изсипи розето (трябва да е достатъчно да покрие ягодите). Сложи в хладилник за най-много час. Изцеди ягодите и ги оваляй в захар. Замрази отново до момента на консумацията.

 

Желирани мечета

 

Тази рецепта изисква много малко продукти, но пък и правилната формичка. Ако нямаш специална такава за желирани мечета, можеш да използваш обикновена формичка за лед.

Продукти:

  • 1 чаша розе
  • ¾ чаша захар
  • 1 ½ супена лъжица агар-агар (растителен желатин)

Остави формичката във фризера. Сложи розето в малка тенджера и остави на котлона докато заври. Добави захарта и бъркай, докато се разтопи. Добави и агар-агар и продължи да бъркаш. След като заври, продължи да разбъркваш 5 минути. Свали от котлона  и остави да изстине за около 2 минути. Изсипи във формичките и сложи във фризера. Колкото повече време стоят във фризера, толкова по-твърди ще стават. Ние ти препоръчваме да ги оставиш за ден-два и после да ги хапнеш.

 

Автор: МилаСтанева

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации