Времето навън е далеч от лятно, но нашите приятели от Знам да ям отново се грижат да прекараме деня и вечерта си с настроение. Няма да ви лъжем, че от месец-два сме на розе, просеко или всичко друго, което може да ни разхлади и подхожда на доброто ни настроение. Ето няколко различни начина за поднасяне на любимата напитка в летните дни:
Пияни ягоди
Продукти:
- 500 грама ягоди, измити и почистени
- 2 чаши розе
- ¼ чаша захар
Постави ягодите в купа и изсипи розето (трябва да е достатъчно да покрие ягодите). Сложи в хладилник за най-много час. Изцеди ягодите и ги оваляй в захар. Замрази отново до момента на консумацията.
Желирани мечета
Тази рецепта изисква много малко продукти, но пък и правилната формичка. Ако нямаш специална такава за желирани мечета, можеш да използваш обикновена формичка за лед.
Продукти:
- 1 чаша розе
- ¾ чаша захар
- 1 ½ супена лъжица агар-агар (растителен желатин)
Остави формичката във фризера. Сложи розето в малка тенджера и остави на котлона докато заври. Добави захарта и бъркай, докато се разтопи. Добави и агар-агар и продължи да бъркаш. След като заври, продължи да разбъркваш 5 минути. Свали от котлона и остави да изстине за около 2 минути. Изсипи във формичките и сложи във фризера. Колкото повече време стоят във фризера, толкова по-твърди ще стават. Ние ти препоръчваме да ги оставиш за ден-два и после да ги хапнеш.
Автор: МилаСтанева