Шлифер или тренчкот?

Независимо как го наричаме, посоката е ясна!

По-особеното в историята на тренчкота е, че се появява в началото на 1900-те, когато британските пехотни войници се нуждаят от смяна на тежките им палта. Тогава кралят на тренчкота – Томас Бърбъри, създава тази иконична дреха. След войната хората продължават да ги носат, а благодарение на Коко Шанел те влизат и в дамксия гардероб. Известна с революционния си подход към модата, Коко решава, че би било непростимо да остави такова удобно и стилно творение само на мъжете.

Сериозно предизвикателство за стила ни е да измислим облекло, което да е едновременно изящно и да бъде функционално и когато навън е студено, и когато е топло. Пролетта често ни поставя пред подобни модни предизвикателства. И тази година, дръзките тренчкоти са топ тенденция – в блестящи или силни цветове с интересни силуети.

Тренчкотът определено може да бъде вашата мантия, с която като с магия да преобразите скучната офис визия.

 

 

През 2024 спокойно можете да инвестирате в тренч с паднали рамене и широки ръкави, който да ви топли и да разнообразява гардероба ви и на пролет, и на есен. А защо не да го съчетаете и с ефектна забрадка на главата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa (@vieffestyle)

Тазги година всички линии стремглаво вървят към оversize , но с и с подчертани рамене или силно уголемени ревери и яки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm)

Дънковото отново е на световния моден пиадестал, така че ако заложите на тренч от джинсова материя и цвят ще сте в топ тренда на секундата.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZARA Official (@zara)

Елица Стойчева е завършила бакалавър Международни отношения, а след това тристранна магистратура Медии и комуникации в DFH, Deutschland и Université Nice-Sophia-Antipolis, Nice, France. Тя пише за различни сайтове и списания. Нейната страст са телевизията, рекламата, fashion събитията, биографичните мемоари, хубавите музеи и пътуванията. Освен като журналист, Елица работи и като дигитален маркетолог за едни от най- големите български брандове. Като лице на модната телевизия Code Fashion не спира да ни информира кой е властващият тренд всяка седмица в нейната авторска рубрика Trend of the week.