Веси Бонева изпраща послание към българите с най-новата си песен „Родината“

В разгара на лятото популярната изпълнителка Веси Бонева прегръща хората с най-новия си проект, който носи послание да се завърнем към корените си, да почитаме великата история на страната ни и и да запазим природното богатство на България.
В текстът на песента ясно се предават истинските ценности, които са възпитавали и възпитават всеки един човек, който може да се нарече българин.

VessyBoneva (6)

В “Родината“ зазвучава именно нашата народна музика, която е в същността и ядрото на българската култура от древността. Тази музика, която ни кара да настръхваме от гордост и да почувстваме как във вените ни тече силата на българския дух, който и до днес възкръсва като феникс. Дори облеклото на Веси е изцяло тематично. За най-новият си проект, тя носи тениска от последната колекция на Bloom Stars, модел “Shevitza”.

VessyBoneva (7) VessyBoneva (8)
Веси Бонева, заедно с нейния екип събуждат най-голямата ни и вечна любов – любовта към България. Нека не забравяме, че Родината е нашият дом, а народът трябва да е семейството в този дом.
Можем ли да си отговорим на въпроса: имаме ли днес народни будители?

Чуйте парчето, а отговорът оставяме на Вас.

Вижте и отвореното писмо на Веси:

VessyBoneva (1)

„Скъпи приятели,

Всички Вие, които неуморно се трудите всеки ден българският слушател да чува онази музика, която успява да го докосне истински. Изпращаме Ви този проект с искреното желание да го чуете поне веднъж, за да усетите неподправената любов на всеки един замесен в него, към всичко онова, което ние наричаме България – Родината. Музиката, вплетена около всяка дума от текста на песента, създава една малка частица от онази любов, за която няма обяснение и кара дори позабравените чувства да заработят. Тази песен няма комерсиалната цел да използва българското внимание, за да пропагандира чужда стока. В този проект са втъкани като фини златни нишки величието на народната музика, българският народен инструмент, чието могъщо звучене е карало много други светове да прекланят глава, а именно гайдата, изсвирена от Стойо Стоев (завършил музикалното училище в Котел, участвал в многобройни български фолклорни фестивали). Творба, която създадохме заедно с един от най-големите стихоплетци на новото време Александър Корабов – Бате Сашо, под аранжимента на сочения за българския мистър Тимбо, музикалният продуцент Светлин Къслев, създал точното включване на всеки един от акомпаниментите в тази песен: китара – Щерион Пилидов, барабани – Николай Тошев. Във видеото, което заснехме, взеха участие само хора, които са живото доказателство, че способността за морално съхранение е жива и емоциите, дошли от душата са вечни. Сред тях са актьорът Николай Пашов, танцов състав „Пловдивъ“, а режисьор на лентата е Bashmotion, направил не малко клипове в страната ни. Искрено бихме се радвали с тази песен да не сме Ви досадили, а да сме успели да Ви уверим, че също като Вас, всеки ден, ние намираме смисъл да не бягаме, а да останем тук, за да запазим сърцето си готово винаги да запали искрата на всичко онова, което през вековете и мислите ни превръща в Българи.“

Веси Бонева

 

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новини

Свързани
Публикации