Моден подиум: One&Only Luxury
Нейната мода е единствена и непотворима. Тя е Диана Димитрова

Дизайнерът на модния бранд One&Only Luxury Диана Димитрова e вдъхновението, което ще превърне всяка жена в кралица. Женствени и деликатни, като самата нея, моделите на One&Only Luxury добавят блясък и лукс към чувствената същност на всяка дама. Бутиковите произведения на изкуството, както ги определя самия дизайнер и публиката, са онова, което е липсвало досега в гардероба ви и ще намери място и в сърцето ви.

За първи път в историята на Sofia Fashion Week един дизайнер се качи на модния подиум и първата и последната вечер. One&Only Luxury представи освен невероятната си Колекция 2019 Luxury Beachwear и едно незабравимо шоу.

За вдъхновението, удоволствието да правиш клиентките си красиви и любовта към класическия блясък на жените, разказва днес, Диана Димитрова в рубриката Моден подиум:

Станах дизайнер на луксозно плажно облекло, защото вярвам, че жените са чувствени, умеят да съблазняват с класа и стил. Играта на създаване на провокативни колекции с чисти, деликатни материи, съчетани със забавни и феерични платове, и ексклузивни бродерии, за да създават флирт. Игра на смесване с нови съвременни стилове, създадени, за да изкушават и вдъхновяват – създадени за удоволствие.

Първият ми модел бе провокиран от красиво запомнящи се форми, съчетани с игривост и лъскава деликатност, която да дава усещане за кокетна естетика.

Вдъхновявам се от съчетанието на блясък и женственост в едно – докосване на флирт.

Известна личност, която мечтая да облека – за мен мечта е нещо непостижимо, всичко друго е цел и вярвам, че с последователност и упоритост няма невъзможни неща. За това, ако трябва да е мечта, мечтая да облека Одри Хепбърн, която за мен е олицетворение на  женствост, блясък и достойнство.

Любимата ми марка е Шанел. И днес виждаме Коко Шанел навсякъде. Тя винаги присъства във всяка книга за стил, която чета, а модните блогъри все още се позовават на нея. Вдъхновена съм от нейния стил и класа – всичко създадено под марката изглежда вечно. Съжалявам  за загубата на Karl Lagerfeld, който съумя да запази наследството, оставено от Шанел и да продължи да твори, представяйки си какво тя ще носи. Често разглеждам някои от оригиналните скици на дрехите, които се появяват във филма за Коко, което не спира да буди възхищение у мен и да ме вдъхновява да бъда жена.

Първият ми клиент беше… Галена Димова.Една прекрасна Дама, която след това стана и моя приятелка. Предстоеше ѝ приятно пътуване до Дубай и искаше нещо специално и уникално, което би привлякло вниманието на изисканите арабски Жени и не само Жени! Тя искаше да блесне и на плажа и на по-специалните вечери, които ѝ предстояха. Тя беше лице  на ревюто ми на Sofia Fashion Week SS 2019 и в двете вечери.

Както знаете аз съм единственият български дизайнер, който получи възможността да открие и закрие SFW SS 2019. В това число искам да изкажа безкрайни благодарности на организаторите на това прекрасно събитие, и на Вас журналистите, които ми обърнаха такова страхотно внимание.

В личния ми гардероб държа да съчетавам женственост с удобство и стил, като работеща жена и майка, този баланс е от изключителна важност.

Любимият ми цвят е червено – цветът на страстта и чувствеността. За мен червеното е цветът на емоциите, привлича разнообразие и внимание.

Най-великата модна икона за мен е Dita Von Teese – старият холивудски блясък, празнува женската форма и всяка извивка, въплъщава модерното превъплъщение на класическия блясък от 50-те години.

Модата в България е с изключително висок потенциал, вдъхновена от стремежа за създаване на дизайн на световно ниво и напълно отговарящ на тенденциите, и често надминаваща качеството на изпълнение на световноизвестни брандове.

За да породължа да създавам колекции ме мотивира възможността да създавам женствен, бляскав, провокативен и въпреки това удобен дизайн.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Разбира се марки, които предлагат ръчно изработени произведения на изкуството носят друго самочувствие, не случайно казвам произведения на изкуството, защото в тях е вложена много емоция и енергия. Това е и една от причините Luxury One&Only да се стреми да е сред тези бутикови марки.

Моят Code Fashion е… Be One&Only.

Мода

Свързани Публикации