“Идиотки” срещу “бейзболистки” – шапките на зима 2024
Шапки Мода Зима 2024

Шапката все по-рядко се носи, за да ни е топло на главата и все по-често, защото имаме bad hair day

Каквато и да е причината да носим шапка, през който и да е сезон, тя е задължителен артикул в гардероба на всяка себеуважаваща се модна фурия.

В миналото шапката е била символ на социален статус, използвала се е като част от религиозни практики, неизменна част от повечето униформи, а днес все по-често е просто моден аксесоар, с който да завършим или разнообразим визията си.

Разбира се, за всеки повод и тоалет си има подходяща шапка, но днес ще се спрем на два вида, които не слизат от главите на модните икони вече няколко сезона.

Бейзболната шапка

Унисекс атрибут, откраднат смело от спорта и качен на модните подиуми. Всеки от нас има поне една такава в дома си. Дали си си я купила сама, след щателен избор и преглед на модните тенденции, или някой я е донесъл от фирмено парти / спортно събитие / като рекламен артикул, то я имаш със сигурност.

Козирката на бейзболната шапка е извита в дъга, за разлика от рапърската ѝ братовчедка, предпазва очите от слънцето, със сигурност не пази от студ, но е любимият артикул на дамите, които са се отказали снощи да измият косата си (дори докато пиша този текст нося такава шапка).

Дамите са все по-смели в избора си и не се притесняват да съчетават бейзболната шапка с широка гама дрехи и различни стилове.

Сако / палто и бейзболна шапка е задължителен аутфит на модерната градска жена, която бърза от среща в среща, гони график, но иска да изглежда добре. Спокойно можете да съчетаете бейзболната шапка и с рокля. Така ще балансирате тоалета си – нито прекалено женствен, нито прекалено tom boy.

Напълно спортното облекло, разбира се, си подхожда с този модел шапка, но нека кажем – не е кой знае колко оригинално. По-скоро удобно и практично.

И така стигаме до другата шапка, която днес също е в светлината на прожекторите…

Шапка идиотка

Ако сте дете на 90-те то със сигурност сте имали такава шапка. Или сте искали и вашите са ви казали, че “няма да ходите като идиоти”. Известна е още и като bucket hat. Така я нарекоха след като се появи преди няколко сезона на модните подиуми и стана отново актуална. Както и да ѝ казваме, тя си е вече класика. Има периферия, “паднала” надолу от всички страни. Ако не ви е по мярка може да ви пречи да виждате. Независимо дали е от деним, брезент или пухена материя тя е must have напоследък. За зимата дори може и да ви топли.

Отново е лесно съчетаема с какво ли не. Просто модата вече ни позволява всякакви експерименти. Много градски вид придава в комбинация със слънчеви очила.

Ето и как я носят cool kids по улиците на световните модни столици:

Вие от кой отбор сте – на идиотите или на бейзболистите?

 

Снимки: Getty Images

 

Мода

Свързани Публикации