Озарена кожа – трендът на 2024
Хейли Бийбър Грим

Корейките може и да са го измислили, но Хейли Бийбър го практикува най-добре в социалните мрежи… Що е то “озарена кожа” и как да постигнем този тренд?

Може и да си мислите, че блестяща кожа на лицето с доста хайлайтър по скулите, носа, очите и дори устните в подходящ за летен бронзов тен и рокля с голи рамена, но това изобщо не е така. Корейките създават този тренд, като избелват максимално кожата си, хидратират я и след това я гримират супер clean, правят я безупречна и я озаряват с блясък. Кожата изглежда някак “лъскава”, но не мазна, а просто свежа и млада. Как се постига това?

На първо място – хидратация! Хидратираната кожа е здравата кожа. Грижете се за кожата на лицето си ежедневно и целогодишно. Не забравяйте да почиствате лицето си от грима и замърсяванията на един ден, прекаран в града. Измивайте, ексфолирайте (не твърде често), слагайте си нощен крем. Сутрин, след като сте открили своя начин за skin care, никога не забравяйте слънцезащитата. Колкото и да не ни харесва – шоколадов загар и здрава кожа, рядко вървят ръка за ръка.

След това е време да изберете продукти. Използвайте отново хидратираща или озаряваща база за грим. Заложете на леки, нежни текстури, с хидратиращ и илюминиращ ефект. Избягвайте много покривни, матови фон дьо тени.

След това може и да пропуснете пудрата и да минете директно на хайлайтъра – над скулите, на върха на носа, на арката на устните, точно под веждите, брадичката. Нали знаете правилото – на изпъкналите точки на лицето.

За очите можете да заложите само на спирала или много фини бляскави сенки. Второто го препоръчваме само за вечерна визия.

Устните – просто балсам или червило с цвят близък до устните ви е достатъчно.

Накрая може да завършите визията с малко бронзираща пудра и озаряващ фиксиращ спрей.

Ето и вдъхновения от принцесата на озаряващия грим Хейли Бийбър:

 

 

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации